Manchester City s igračem više razbijen na Goodisonu

tačno.net
Autor/ica 16.3.2013. u 15:47

Manchester City s igračem više razbijen na Goodisonu

Momčad aktuelnog prvaka Engleske Manchester Cityja, poražena je na gostovanju kod Evertona rezultatom 2:0.
Iako je Manchester City na Goodison Park došao sa imperativom pobjede, budući da je želio zadržati barem teoretske šanse za sustizanjem Manchester Uniteda, izabranici Roberta Mancinija nisu bili uvjerljivi.
Od samog početka, momčad Evertona je krenula nešto smjelije, već u 12. minutu susreta Everton je pogodio mrežu Cityja, međutim, sudije su vidjele ofsajd pa je gol poništen.
Nakon dvadesetak minuta igre i pritiska domaćih igra se posve otvorila, međutim već u 33. minutu, Everton dolazi do vodstva. Coleman je napravio dobar prodor po desnoj strani te dodao loptu Leonu Osmanu, koji fenomenalnim šutem matira nepomičnog Joea Harta.
U nastavku, Everton ostaje sa igračem manje na terenu, kada je iz igre isključen Steven Pienaar. Već u 67. minutu susreta, Tevez propušta možda i najbolju priliku na meču, nakon što ga je prelijepo uposlio Edin Džeko.
Ovaj rezultat je ostao na semaforu sve do posljednjih trenutaka meča, kada tačku na ‘i’ stavlja Nikica Jelavić, prekrasno matiravši Harta. Ono što je posebno zanimljivo je to da je hrvatski internacionalac u igru ušao samo nekoliko sekundi ranije.
tačno.net
Autor/ica 16.3.2013. u 15:47