Manchester United, Arsenal i talijanski velikani u borbi za Ibrahimovića

tačno.net
Autor 1.4.2016. u 10:12

Manchester United, Arsenal i talijanski velikani u borbi za Ibrahimovića

Ugovor švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića s PSG-om ističe ovog ljeta, a za njegove usluge su zainteresovani brojni veliki klubovi.

Gazzetta dello Sport je objavio intervju s Ibrahimovićevim agentom Minom Raiolom, koji je otkrio nekoliko zanimljivih informacija.

Ibrahimović ima 34 godine, ali je i dalje u fenomenalnoj formi.

“S obzirom na fizičku spremu i njegovu psihu, rekao sam mu da može igrati još pet godina. On ima nevjerovatnu energiju koja je vremenom sve bolje. Kada ima vremena, Zlatan čak ode i u lovu. Vjerujte mi, on je sposoban za stvari koje ljudi ne mogu ni zamisliti”, izjavio je Raiola.

Superagent tvrdi da ni on ne zna gdje će Ibrahimović nastaviti karijeru. “To će biti specijalna odluka”, rekao je Zlatanov agent.

Švedski nogometaš ima i ponudu iz Kine, a ranije se spekulisalo o 70 miliona eura po sezoni.

“Neću otkriti cifru, ali mogu reći da je veoma visoka. Zlatan ima ponude sa svih kontinenata, ali je još uvijek prerano za konačnu odluku. Otići ću na trosedmični odmor, a kada se vratim, mnoge kockice će se složiti, ne samo za Zlatana”, kazao je Raiola.

Otkrio je da PSG pokušava zadržati svog napadača.

“Oni zaista čine sve kako bi produžili ugovor s njim. PSG je i dalje opcija”, dodao je agent.

Ibrahimović bi mogao karijeru nastaviti u Engleskoj.

“Osim Manchester Cityja, kojeg će preuzeti Pep Guardiola, drugi veliki engleski klubovi su se raspitivali”, istakao je Mino.

Moguća opcija je i odlazak u Italiju.

“Veliki talijanski timovi su poslali ponude, čak i Napoli. Inter je također zainteresovan, ali se ne zna kakvi su planovi predsjednika Ericka Thohira. Želi ga i Milan, ali su ovom klubu potrebna tri ili četiri pojačanja da bude kompetitivan”, kazao je Riaola.

Engleski mediji pišu o konkretnim ponudama Manchester Uniteda i Arsenala, dva velika kluba s otoka koja žele Ibru u svojim redovima, iako im je žestoka konkurencija Manchester City.

klix.ba

tačno.net
Autor 1.4.2016. u 10:12