Mancini: Hajrović nije igrao loše, ali sam ga morao izvesti

tačno.net
Autor/ica 27.2.2014. u 08:18

Mancini: Hajrović nije igrao loše, ali sam ga morao izvesti

Izet Hajrović zamijenjen je sinoć u 31. minuti utakmice osmine Lige prvaka između Galatasarayja i Chelseaja. Susret na Turk Telecom Areni završen je 1:1 a golove su postigli Fernando Torres i Aurelien Chedjou.

Talijanski stručnjak je bh. reprezentativca u dresu Galate stavio u početni sastav, ali nešto više od pola sata na terenu, Mancini je odlučio zamijeniti Hajrovića te u igru ubaciti Yektu Kurtuluša. Do napuštanja terena, bivši član Grasshoppersa imao je nekoliko šansi, ali je bio neprecizan.

“Hajrović nije igrao loše, ali sam ga morao izvesti. Trebali drugog veznog igrača jer su nas nadigravali na sredini terena. Neriješen rezultat nam daje šanse za prolazak dalje”, kazao je bivši trener Manchester Cityja.

Prema pisanju otočkih medija, Hajrović je bio žrtva promjene formacije nakon što su londonski Plavci poveli na gostovanju. Nakon izvođenja bh. reprezentativca, Mancini je promijenio formaciju u 4-2-3-1.

“U svakom napadu smo gubili četiri igrača jer su nam prijetili kroz kontra napade, a to se protiv Chelseaja ne smije dopuštati”, kazao je Mancini.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 27.2.2014. u 08:18