Mancini na klupi Galatasaraya debitira protiv Juventusa

tačno.net
Autor/ica 1.10.2013. u 12:09

U svom debiju Mancini dobrim rezultatom želi izbrisati sjećanje na debakl iz prošlog kola, kada je Galatasaray od Reala u Istanbulu poražen sa visokih 6:1

Italijanski stručnjak Roberto Mancini na klupi aktuelnog turskog prvaka Galatasaraya debitirat će u susretu drugog kola Lige evropskih prvaka na gostovanju protiv Juventusa.

Istanbulski crveno-žuti otputovali su danas u Torino gdje će odmjeriti snage sa Juventusom, a u svom debiju Mancini dobrim rezultatom želi izbrisati sjećanje na debakl iz prošlog kola, kada je Galatasaray od madridskog Reala u Istanbulu poražen sa visokih 6:1.

Nakon tog poraza uslijedio je odlazak jednog od najpoznatijih turskih trenera Fatiha Terima, a njegovo mjesto zauzeo je bivši šef stručnog štaba Manchester Cityja i Milana, Roberto Mancini.

Bivši trener Galatasaraya, Rumun Mircea Lucescu rekao je za Anadolu Agency da je Galatasaray dovođenjem Mancinija napravio izvrstan izbor.

“Dovođem Mancinija Galatasaray je napravio najbolje što se moglo napraviti. Fudbaleri Galatasaraya su vrhunski igrači i radit će sa vrhunskim trenerom. Mancini je čovjek koji može odlično da vodi tim, ali i da upravlja kriznim situacijama”, rekao je Lucescu.

Navijači Galatasaraya, s druge strane, vjeruju da bi Mancini dobrim rezultatom u svom debiju protiv Juventusa mogao izbrisati sjećanje na loš rezultat protiv Reala.

tačno.net
Autor/ica 1.10.2013. u 12:09