Mandžukić i Robben donijeli Bayernu petu europsku titulu

tačno.net
Autor/ica 25.5.2013. u 20:58

Mandžukić i Robben donijeli Bayernu petu europsku titulu

Bayern je u fantastičnoj atmosferi na londonskom Wembleyu svladao odličnu Borussiju rezultatom 2:1 (0:0), a prvi gol na dvoboju djelo je Marija Mandžukića

Iako je Bayern kotirao kao favorit na terenu se to nije moglo prepoznati. Borussia je stisnula Mandžukića i suigrače od prve minute i unatoč manjem posjedu lopte bili su puno konkretniji i stvarala su više izglednih situacija.

Vratar Bavaraca Manuel Neuer samo je u prvih pola sata izveo tri sjajne obrane, ali tada su se s’stvorili’ Bavarci i njegov kolega Weidenfeller izvanredno je udarac Mandžukića glavom izvukao preko grede. Malo zatim obranio je i situaciju 1:1 ponovno sebičnom Arjenu Robbenu i Borussiju zasluženo na odmor odmor bez rezultatskog zaostatka.

U nastavku je Bayern malo povezao obrambene redove, dnosno bolje se postavio na protuudare sjajno organizirane Kloppove momčadi, a svo to vrijeme Mario Mandžukić je trčao po cijelom terenu i čekao novu priliku. Dočekao ju je u 60. minuti nakon asistencije Robbena (!?) koji nije mogao pucati s gol linije i dao je idealnu povratnu loptu za Mandžu koji ju je rutinski proslijedio u mrežu za veliko slavlje Bavaraca na Wembleyu.

pak, Borussia se nije predala i sedam minuta kasnije Dante je izuzetno glupim startom džonom ravno u trbuh Reusa skrivio penal koji je Gündogan (a iznenađujuće ne Lewandowski) mirno spremio iza Neuerovih leđa za povratak na početak priče.

Kada se činilo da će dvoboj otići u produžetke jednu ‘ničiju’ loptu je u punom trku uhvatio Arjen Robben, ušao u 16 i podvalio večeras fantastičnom Weidenfelleru pored noge za konačnih 2:1

Bayern je tako osvojio svoj peti europski naslov, dok je Borussia, prilično nezasluženo prema prikazanom na travnjaku, ostala na onom jedinom iz 1997.

tačno.net
Autor/ica 25.5.2013. u 20:58