Marin Čilić suspendiran devet mjeseci: “Žalit ću se!”

tačno.net
Autor/ica 17.9.2013. u 07:42

Marin Čilić suspendiran devet mjeseci: “Žalit ću se!”

Marin Čilić suspendiran je na devet mjeseci zbog uzimanja dopinga, odlučila je Međunarodna teniska organizacija.

ITF je ovog vikenda saslušao obranu hrvatskog tenisača i ustvrdio da je Čilić prekršio pravilo članka 2.1. teniskog anti-doping programa.

Podsjetimo, Čilić ja pao na dopinškom testu u Münchenu 2. svibnja. U Münchenu je uzeo glukozu, a da nije pročitao upute. Rezultate testa doznao je u Wimbledonu i zbog toga je predao meč drugog kola protiv Francuza Kennyja de Scheppera. Suspenzija mu traje od 01. svibnja ove godine do 31. siječnja 2014.

Čilić: Nikad namjerno nisam uzeo bilo koju zabranjenu supstancu

Konačno se, nakon dva mjeseca šutnje, oglasio Čilić i najavio žalbu Arbitražnom sudu za sport.

“Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja). Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.
Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju.”

index.hr

tačno.net
Autor/ica 17.9.2013. u 07:42