Marković: Drago mi je da igramo u Tuzli, to je grad moje mladosti

tačno.net
Autor/ica 17.10.2014. u 10:15

Marković: Drago mi je da igramo u Tuzli, to je grad moje mladosti

Ostalo je 15 dana prve utakmice naše reprezentacije sa Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo za rukometaše u Poljskoj 2016. godine…

Novinari portala scsport.ba  razgovarali su sa Draganom Markovićem selektoorm naših rukometnih Zmajeva, kojem nije baš krenulo kako treba u poljskom Azoty Pulawy, razlog tome su mali fond igrača i veliki broj povreda za kratko vrijeme:

“Sigurno da moramo dovesti nekoliko pojačanja u pauzi, imali smo dosta problema sa povredama na početku sezone, a imamo i mali fond igrača, pa mi je tako spalo sve Savića i Prcu, tako da je jako teško njima dvojici kad su nosioci kompletne igre. Kosta Savić je nedavno imao povredu noge, koju je zaliječio, ali sada ima problema sa ramenom, a glavni mi je desni bek. Moram reći da nam je šest igrača otišlo iz kluba prije nego smo nas trojica došli, ali šta je tu je igramo, borimo se, imali smo težak raspored i vjerujemo da će i rezultati doći.” – govori Marković, koji je nekoliko puta dosada ponovio da smo autsajderi uoči mečeva sa Bjelorusijom i Danskom:

“Pa iskreno ne nosimo to breme  uvijek, ali to su  dvije vrhunske reprezentacije. Mi polako izrastamo u veliku reprezentaciju, i pokušat ćemo da iznenadimo naša dva sljedeća protivnika. Želimo pokazati da se nismo slučajno plasirali u Katar, i poginut ćemo za svaku loptu.” – riječi Markovića, koji je posebno sretan što se meč igra u Tuzli, i volio bi da se ponovi atmosfera kao što su imali naši košarkaši:

“Moram istaći da sam jako sretan što igramo u Tuzli i Mejdanu, to je grad moje mladosti i lijepih sportskih početaka, jer sam jednom prilikom, igrajući na Bosnu i Hercegovinu na prvenstvu Jugoslavije kada smo savladali Sloveniju izabran za najboljeg igrača, i otad nosim lijepe uspomene iz Tuzle i vjerujem da je publika prepoznala naš uspjeh do sada, i da ćemo imati pun Mejdan.” – završio je Marković u razgovoru za SC.

tačno.net
Autor/ica 17.10.2014. u 10:15