Marković: Forumi i kafanska okupljališta ne mogu poremetiti mir u selekciji

tačno.net
Autor 12.3.2015. u 11:07

Marković: Forumi i kafanska okupljališta ne mogu poremetiti mir u selekciji

Nešto više od mjesec prošlo je od završetka Svjetskog prvenstva za rukometaše u Kataru. To je bila prva velika smotra najboljih rukometaša svijeta na kojoj je igrala i naša reprezentacija.

Izabranici Dragana Markovića su se nažalost od svog prvog velikog takmičenja oprostili u prvom krugu, ali jedno je sigurno – zmajevi se nisu obrukali. Selektor bh. reprezentacije ističe da je zadovoljan ostvarenim.

“Moram reći da sam jako zadovoljan i sretan, a i ponosan jer smo se plasirali na veliko takmičenje. Odigrali smo koliko smo mogli. Najvažnije je da smo ostavili srce na terenu i da protiv nekih stvari nismo mogli”, kazao je Marković za “Oslobođenje”.

Nakon ispadanja stekao se dojam da je javnost nezadovoljna učinkom reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ali očito se radi o tome da su najveću pažnju dobivali kritičari, koji su s negativnog aspekta komentarisali reprezentaciju.

“Koja javnost? Ne vidim tu javnost na ulici, ja kad dođem u svoju domovinu, ne mogu korak da maknem da mi neko ne čestita. Jedino mjerilo su navijači, koji su vidjeli kakva je naša borba i koliko smo se trudili. Oni su prepoznali koliko vrijedimo i zahvalan sam im na tome”, kazao je selektor.

“Mene i moje igrače ne zanimaju komentari lokalnih stručnjaka, koji nam iza leđa govore kako smo trebali i kako smo morali igrati. To su sve zli jezici i moraju biti svjesni da sam ja u svakom trenutku spreman da se suočim s njima, oči u oči, kada je u pitanju naš nastup na Svjetskom prvenstvu. Te priče po forumima i kafanskim okupljanjima su nešto što ne može poremetiti mir u ekipi”, dodao je.

Prvi ispit za najbolje bh. rukometaše nakon Katara, bit će nastavak kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Poljskoj, a prvi meč igraju protiv Litvanije krajem aprila u Cazinu, dok je revanš na programu 3. maja u Kaunasu.

“Svjesni smo da u taj meč ulazimo kao favoriti, ali isto tako njima je ovo posljednja šansa da se pokušaju domoći plasmana na evropsko prvenstvo, tako da se ni u kom slučaju ne smijemo opustiti. Ukoliko slavimo u oba meča, to će biti odlična stvar za nas. Onda nam ostaje pobjeda nad Bjalorusijom i ubijeđen sam da ćemo se uspjeti plasirati u Poljsku”, kazao je Marković.

sport.ba

tačno.net
Autor 12.3.2015. u 11:07