Medunjanin: Dolazim iskusniji i više defanzivno orijentisan

tačno.net
Autor/ica 17.8.2014. u 10:57

Medunjanin: Dolazim iskusniji i više defanzivno orijentisan

Nakon što je zvanično potpisao svoj trogodišnji ugovor sa ekipom Deportivo La Coruñe, bh. reprezentativac i novi veznjak kluba sa Riazora obratio se predstavnicima medija.

“Promijenilo se dosta toga. Sada dolazim iskusniji i više defanzivno orijentisan. U Real Valladolid sam prešao iz AZ Alkmaara i bilo je teško tada se navići na promjenu sredine”, kazao je Medunjanin na početku press-konferencije usporedivši svoj prvi period igranja u Španiji sa novim povratkom u Primeru.

Kako kaže nije se previše dvoumio oko prelaska iz Gaziantepspora u Deportivo La Coruñu.

“Kada je u pitanju igranje u Španiji morate rizikovati. Ovakav stil igre mi se sviđa, također tu je trener koji preferira igru sa loptom i to je razlog zbog kojeg sam došao u Deportivo”, rekao je bh. reprezentativac.

Ekipa ima velike ambicije nakon povratka u Primeru, a Medunjanin smatra kako može dati svoj doprinos u postizanju ciljeva.

Bh. reprezentativac je kao fudbaler Valladolida dva puta zatresao mrežu u duelima protiv svog sadašnjeg kluba.

“Jedan gol je postignut kod kuće, a jedan u gostima. Sada moram tako raditi drugim ekipama”, našalio se Medunjanin.

Medunjanin je kazao kako je prije svog prvog treninga razgovarao sa trenerom Victorom Fernandezom.

“On mi je rekao da se moram opustiti, trenirati i tako ću ostvariti napredak. To je ono što moram učiniti”, poručio je popularni Medo.

Na kraju je Haris prokomentarisao i debitantski nastup sa reprezentacijom BiH na Mundijalu u Brazilu.

“Za malu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina nastup na Svjetskom prvenstvu je bila zaista velika stvar i ostvarenje sna. Svi u domovini su sretni, bilo je to dobro iskustvo za nas”, istakao je Medunjanin.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 17.8.2014. u 10:57