Mekić: Prestajem se baviti sportom, a stipendiju ostavljam mlađima

tačno.net
Autor 26.3.2014. u 12:05

Mekić: Prestajem se baviti sportom, a stipendiju ostavljam mlađima

Reprezentativac BiH u džudou Amel Mekić obavijestio je danas Olimpijski komitet BiH da se zvanično prestaje baviti takmičarskim sportskim aktivnostima. Mekić je rekao za Klix.ba da je to odlučio to zbog povreda i osam operacija koje je imao.

“Ovo je jedna od najvećih i najtežih odluka u mom životu. Donio sam je zbog povreda i osam operacija, a s druge strane zbog želje za usavršavanjem kako bih što bolje mogao prenositi znanje na mlađe generacije”, rekao je Mekić za Klix.ba.

Mekić se sportom bavi od 1989. godina kada je otišao na prvi trening džudoa. Osvajao je brojne titule, predstavljao BiH na Olimpijskim igrama te osvojio titulu evropskog prvaka u džudou.

“Imao sam sreće da sam postigao sve ono sto sam želio. Proglašavan sam najboljim sportistom seniora u BiH, najperspektivnijim juniorom, a najdraža mi je titula prvaka Evrope. Sretan sam sto sam predstavljao BiH tri puta na OI, a dva puta nosio zastavu na otvorenju”, istakao je Mekić.

S obzirom na to da je bio stipendista Olimpijskog komiteta BiH, obavijestio je nadležne da se odriče tih sredstava i kazao kako novce ostavlja mlađim naraštajima.

klix.ba

tačno.net
Autor 26.3.2014. u 12:05

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija