Menadžer Evertona: Muhamed Bešić je rođen za veliku scenu

tačno.net
Autor/ica 1.10.2014. u 10:36

Menadžer Evertona: Muhamed Bešić je rođen za veliku scenu

Menadžer Evertona Roberto Martinez ne prestaje hvaliti bh. reprezentativca u svojim redovima Muhameda Bešića, te ističe da je ovaj nogometaš rođen da “cvjeta na velikoj sceni”.

Ovog puta Martineza je oduševio Bešićev nastup protiv gradskog rivala Liverpoola, te je ponovio kako se divi Bešićevom neustrašivom pristupu, kao i da će on biti ključni igrač njegovog tima kada se u potpunosti prilagodi na englesku ligu.

“On je mentalno vrlo jak igrač s puno vjere u sebe. Sve upućuje na to da će još napredovati i biti naš veliki igrač. Pribojavao sam se kako će igrati protiv Liverpoola, ali on je pokazao da je bolji što je utakmica značajnija”, naveo je menadžer Evertona.

On je dodao kako je Bešić na najbolji način iskoristio utakmicu koju je bh. reprezentacija igrala na SP-u protiv Argentine na brazilskoj Maracani.

Britanski mediji navode i izjave bh. reprezentativca u kojima je govorio o svome skromnom društvenom životu. On je naveo da ima roditelje i brata, te da se tu njegov krug zatvara. Dodao je kako nema prijatelje i da mu oni ni ne trebaju.

“Mogu povremeno popiti kafu s nekim, ali to je sve. Moj privatni život je moje utočište”, izjavio je on.

Ali, Martinez tvrdi da je on ozbiljan mladić koji se odlično snašao u Evertonu i stekao popularnost i u svlačionici na Goodisonu.

“Vrlo je strastveni igrač i dobar momak. Također, topao je iznutra, iako ne pokazuje emocije često. Igrači znaju da mu mogu vjerovati i oslanjaju se na njega”, naveo je on, piše Liverpool Echo.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 1.10.2014. u 10:36