Mensur Mujdža je stao na loptu: Teže nego sa Argentinom

tačno.net
Autor 18.6.2014. u 14:44

Mensur Mujdža je stao na loptu: Teže nego sa Argentinom

Odlaskom Hasana Salihamidžića, koji se prijevremeno penzionisao i oprostio od dresa sa državnim grbom BiH, reprezentacija naše zemlje muku je mučila sa pozicijom desnog bočnog igrača. No, dolaskom Mensura Mujdže stvari su došle na svoje, a to se pokazalo kroz nekoliko primjera.

Vrhunski nivo

Sjetit ćemo se koliko nam je samo nedostajalo posljednjih pola sata utakmice na Parku prinčeva kada smo bili nadomak velikog trijumfa protiv Francuske i plasmana na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Miran, povučen i skroman van terena, sušta je suprotnost od onoga što pokazuje na terenu. Beskompromisni borac, koji ne daje pardona nikome sa suprotne strane, i protiv Argentine je odigrao na vrhunskom nivou, bez obzira na to što su sa suprotne strane bile fudbalske veličine poput Messija, Aguera, Di Marie, Higuaina…

“Šteta što smo primili pogodak u ranoj fazi utakmice. Da se utakmica otvorila drugačije, ubijeđen sam, ostvarili bismo bolji rezultat, odnosno ne bismo izgubili. Bitno je da nismo potonuli nakon prvog pogotka, a kada smo došli do daha, uspjeli smo kontrolisati posjed lopte i protivnik se natrčao za nama”, osvrnuo se Mujdža na otvaranje Mundijala sa Argentinom, naglasivši da ostaje žal što Lulić nije postigao pogodak, koji bi nam osigurao bod.

Nastup protiv Argentine podigao je samopouzdanje zmajeva na jednu stepenicu više, a i navijači su uvjereni da će Sušićevi puleni uspjeti izboriti drugi krug. No, Mujdža je stao na loptu i ne želi bodove upisati prije utakmice, s obzirom na to da nas mnogi vide kao favorita protiv iskusnog afričkog tima.

Rano za zaključke

“Ne treba žuriti s takvim zaključcima. Tek smo odigrali jednu utakmicu na SP-u i prerano je da preuzmemo ulogu favorita. Nigerija je kvalitetna ekipa, koja ima iskustva na velikim takmičenjima i mislim da će nam to biti teža utakmica nego ova prva protiv Argentine”, ocijenio je Mujdža.

U susretu protiv Nigerije, prema službenoj statistici N/FSBiH, naš reprezentativac ubilježit će jedan jubilej. To će mu biti 30. utakmica u dresu sa državnim grbom BiH. Nadamo se da će na kraju imati dupli razlog za slavlje.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor 18.6.2014. u 14:44