Mensur Mujdža: Zbog povrede propuštam utakmicu protiv SAD-a

tačno.net
Autor/ica 11.8.2013. u 16:48

Mensur Mujdža: Zbog povrede propuštam utakmicu protiv SAD-a

Safet Sušić definitivno neće moći računati na Mensura Mujdžu u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a.

Zbog lakše povrede koljena desni bek naše reprezentacije propustio je posljednji susret svog Freiburga protiv Bayera, a neće doputovati ni na sutrašnje okupljanje reprezentacije u Sarajevo.

– Nažalost neću doći na okupljanje reprezentacije. Zadobio sam povredu koljena zbog koje moram pauzirati. Srećom ne radi se o ozbiljnoj povredi tako da očekujem kako ću već za nekoliko dana započeti sa treninzima i što prije se vratiti igranju utakmica. – kaže Mensur Mujdža za Reprezentacija.ba portal.

– Svakako da mi je žao što neću biti prisutan da igram pred punim tribinama sarajevskog Koševa protiv SAD-a, no siguran sam da će moji saigrači iz reprezentacije pružiti dobru partiju. – poručio je Mujdža.

Mensur Mujdža se povrijedio u utakmici njemačkog DFB Kupa protiv Neustrelitza u kojoj je igru napustio u 106. minuti meča. Podsjetimo, Freiburg je u tom meču nakon 0:0 u regularnom toku susreta, u konačnici slavio sa 0:2.

Naša reprezentacija će se okupiti sutra u Sarajevu, a do susreta protiv SAD-a 14. augusta u 20,40 sati, Sušićevi će izabranici trenirati samo jednom.

 

 

 

izvor; reprezentacija.ba

tačno.net
Autor/ica 11.8.2013. u 16:48