Mihajlović: Nadam se da će nam se sreća vratiti protiv Hrvatske

tačno.net
Autor 15.8.2013. u 11:12

Mihajlović: Nadam se da će nam se sreća vratiti protiv Hrvatske

Siniša Mihajlović, selektor reprezentacije Srbije, izjavio je nakon poraza od Kolumbije 1-0 u prijateljskom meču u Barceloni kako je igra njegove selekcije bila puno bolja od rezultata.

Jedini je pogodak postigao igrač Intera Fredy Guarin u 89. minuti. Srbiji je to bila zadnja provjera pred ogled u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske 6. septembra u Beogradu.

“Ponovila se ista priča kao u kvalifikacijama, gdje nas nitko nije nadigrao. Ponovile su se boljke iz meča s Belgijom i Hrvatskom, u kojima smo stvorili 12-13 šansi, a dali samo jedan gol iz slobodnog udarca”, prenosi Mihajlovićevu izjavu B92.

“Ne možeš pobijediti ako ne zabiješ gol. Žao mi je mojih igrača, jer već godinu dana gubimo utakmice koje nismo zaslužili izgubiti. Rješenje je da nam napadači sazriju što prije, da budu mirniji pred golom i da nam se malo otvori. Mi nismo klub da možemo kupovati igrače, ovi igrači koje imamo su naša perspektiva i potrebno je malo vremena, kao i za sve u životu.

Mi smo stvarali šanse na ovoj utakmici, a Kolumbija je došla do gola slučajno, poslije nespretne reakcije Subotića. Možda plaćamo danak neiskustvu, ali vjerujem da će sve doći na svoje, jer u svakoj utakmici vidim pomak prema naprijed. Nadam se da će nam se jednom početi vraćati, možda već protiv Hrvatske “, rekao je Mihajlović.

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor 15.8.2013. u 11:12