Milomir Odović: Ključ je bitka na sredini terena

tačno.net
Autor 30.7.2015. u 08:46

Milomir Odović: Ključ je bitka na sredini terena

Dobro smo skautirali Standard i ukoliko želimo napraviti pozitivan rezultat znamo da moramo dobiti bitku na sredini terena, poručio je juče uoči polaska u Lijež Milomir Odović, šef stručnog štaba Željezničara.

Jedini preostali bh. predstavnici na međunarodnoj sceni uvjereni su da i protiv favorizovanih Belgijanaca u sutrašnjoj prvoj utakmici trećeg pretkola Lige Evrope mogu napraviti iznanađenje. Formula uspjeha je igra protiv Ferencvaroša, a poraz u domaćem prvenstvu od Borca poslužiće kao pouka.

“Prije svega nadam se da ćemo u četvrtak naveče na terenu vidjeti isti onaj Željezničar koji smo imali priliku gledati prije Borca. Ta utakmica u Banjaluci nadam se bila je prava lekcija za nas. Pristup i odnos bili su daleko od očekivanog i moramo se vratiti na nivo s kakvim smo imali u drugom pretkolu protiv Mađara”, poručio je Odović.

Svoje pulene upozorio je da samo maksimalan angažman svih 90 miunuta može donijeti povoljan rezultat. U suprotnom, najmanja greška i opuštanje mogu značiti kraj evropskih nadanja.

“Vjerujem da su moji fudbaleri u Banjaluci vidjeli da kada se malo opsutimo stvorimo sebi velike probleme koje je veoma teško ispraviti posebno u međunarodnim utakmicama i protiv ekipa kao što je Standard. Zato se iskreno nadam da ćemo u četvrtak u Belgiji prezentovati sve ono dobro što radimo na treninzima”, dodao je Odović za Nezavisne.

Domaćini su apsolutni favoriti i zato bi vjerovatno svaki aktivan rezulta, čak i minimalan poraz, uoči revanša bio uspjeh za “plave”. Unaprijed se neće predati, ali i ovoga puta ne treba očekivati napadački fudbal.

“Mi ćemo igrati povučenije. Jednostavno nemamo kapacitet koji nam dozvoljava da srljamo i otvoreno krenemo u napad. Mislim da samo opreznom, diciplinovanom i prije svega borbenom igrom možemo očekivati nešto što bi nas zadovoljilo na kraju”, smatra Odović.

Što se tiče protivnika, on nije nepoznanica. Na “Grbavici” su proteklih dana dobili sve potrebne informacije i skautirali ekipu Slavoljuba Muslina.

“Imaju izuzetno jak napad. Špicevi su ubojiti, jednako kao i oba krilna napadača, koji su veoma brzi. Trebaće nam dosta truda da ih neutrališemo. Moraćemo djelovati organizovano, rastrčano i dobiti duele na sredini terena. U protivnom naći ćemo se u veoma teškoj situaciji”, smatra strateg vicešampiona BiH.

U odnosu na prva dva dvomeča s Balzanom s Malte i Ferencvarošem, “Željo” će biti oslabljeni neigranjem Josipa Kvesića. On je karijeru nastavio u Turskoj, a svi ostali fudbaleri su spremni i zdravi.

“Bez Kvesića će biti teže. On je bio naš ključni igrač u fazi odbrane. Dobra vijest je da ovoga puta imamo na raspolaganju Dušana Mladenovića i Thiaga Fariasa, jer su stekli pravo nastupa i takođe putuju u Belgiju”, zaključio je Odović, koji je na put poveo ukupno 19 igrača.

sport.ba

tačno.net
Autor 30.7.2015. u 08:46

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija