Miralem Pjanić: Ibrahimović je najbolji napdač u Italij

Autor/ica 31.1.2012. u 16:36

Miralem Pjanić: Ibrahimović je najbolji napdač u Italij

Miralem Pjanić igra svoju najbolju sezonu. Iako je debitant u Seriji A, ipak to mu ne smeta da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, a uz to i postiže golove. Nije bez razloga kapiten „vućice“ legendarni Frančesko Toti izjavio da je naš internacionalac u ovom trenutku najbolji igrač Rome. Protiv Bologne Pjanić je golom iz slobodnog udarca svom timu donio vrijedan bod.

“Zadovoljan sam svojom igrom, ali ne i krajnjim rezultatom. Svi smo se nadali pobjedi,odnosno nastavku pozitivne serije, jer smo prije meča sa Bolognom imali seriju od četiri uzastopne pobjede.Međutim, desio se prekid tog niza pobjeda, baš onda kada smo najmanje očekivali.

Kako Vam je Toti dao priliku da izvedete prekid?

Imao sam osjećaj da ću postići gol. On je uvažio moju želju da izvedem prekid i lopta je završila u mreži. Ovo mi je treći gol u prvenstvu. Po meni i najljepši.

Slažete li se da Vam je ovo najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri?

Iako sam sa Lionom svojevremeno izbacio Real iz Lige prvaka i to svojim golom, ipak sada sam puno zreliji,dosta se bolje postavljam na terenu. I taktički sam napredovao. Očigledno je da mi je prijala promjena sredine.

Juninho je kao vino

Jeste li znali da je Vaš nekadašnji saigrač Juninho postigao prekrasan gol za Vasko?

Ne. Dugo se nismo čuli. On se vratio u Brazil. Za njega važi poslovica, što je stariji to je bolji. On je kao vino. Drago mi je što sam jedno vrijeme sa njim dijelio svlačionicu.Smatram da će on još najmanje dvije godine biti aktivan igrač- ka`e Pjanić.

Zbog čega ste zamijenjeni u meču protiv Bologne?

Dobio sam nezgodan udarac u nogu. Trener Enrike ništa nije želio rizikovati. Tražio sam izmjenu.

Hoćete li konkurisati za mjesto u timu u susretu protiv Kaljarija?

Sumnjam. Ustvari, sve će se znati nakon što obavim ljekarski pregled. Kako sada stvari stoje sutra (srijeda) ću ostati u Rimu na terapijama. Želim se oporaviti kako bih bio spreman za veliki derbi koji igramo 4. februara protiv Intera.

U Italiji se vodi „mrtva trka“ za prvaka izme|u Juventusa i Milana. Ko je Vaš favorit?

Još puno ima da se igra.U ovom trenutku te ekipe igraju najljepše. Po meni Milan je u blagoj prednosti, jer ipak u timu imaju više iskusnijih igrača, a uz to i Zlatana Ibrahimovića, koji je trenutno prvi strijelac lige. On je bez dileme i najbolji napadač u Italiji.

Spremate li se za prijateljsku utakmicu protiv Brazila?

Ne još. Ima još mjesec to tog meča. Svakako da sam sretan što će naša reprezentacija igrati protiv višestrukog svjetskog prvaka. Očekujempravi spektakl u Sent Galenu
– kazao je Pjanić

Autor/ica 31.1.2012. u 16:36