Miralem Pjanić otkrio ”istinu” o glasinama vezanim za odlazak iz Rome

tačno.net
Autor/ica 10.4.2014. u 07:51

Miralem Pjanić otkrio ”istinu” o glasinama vezanim za odlazak iz Rome

Bh. reprezentativac i član Rome Miralem Pjanić često je bio povezivan sa odlaskom iz Vječnog grada, a kao najzainteresovaniji spominjali su se engleski giganti Manchester United, Liverpool, te Tottenham.

”Bio sam povezivan sa tim glasinama i moram reći da ima istine u nekim od njih”, istakao je 23-godišnji veznjak koji je redove Rome pojačao 2011. godine iz Lyona u transferu vrijednom 11 miliona, ali sada je njegova cijena znatno porasla, te će klub koji svoje redove nastoji pojačati bh. reprezentativcem Romi morati uplatiti oko 20 miliona eura.

Njegova kreativnosti i tehnika su zadivili Brendana Rodgersa i Davida Moyesa, a olakšavajuća činjenica je to što mu ugovor ističe 2015. godine.

”Bilo kako bilo, ja mogu samo ponoviti ono što sam ranije govorio. Ja sam fudbaler Rome i imam još jednu godinu ugovor sa ovim klubom i u ovom trenutku ja ne mogu ništa reći konkretno”.

Još jedna olakšavajuća okolnost za Pjanića je ta što će imati priliku nastupiti sa svojom reprezentacijom na Mundijalu u Brazilu.

A vezni fudbaler Rome je ove sezone za Romu postigao pet golova i ubilježio šest asistencija u 31 nastupu za klub koji čvrsto drži drugo mjesto iza Juventusa.

”Nakon dvije teške sezone, ovaj put se možemo vraitti u Ligu prvaka. Igramo dobro i kontinuirano, a to će se posebno vidjeti u narednoj sezoni Lige evropskih prvaka”, poručio je popularni Mali princ.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.4.2014. u 07:51