Miralem Pjanić: U Brazilu ćemo napraviti čudo

tačno.net
Autor/ica 11.6.2014. u 10:10

Miralem Pjanić: U Brazilu ćemo napraviti čudo

Saigrači iz Rome zezaju me da ću u Brazilu ostati sedam dana, ali dokazat ćemo mi da to neće biti tako. Protiv Argentine moramo biti solidarni na terenu, te iskoristiti svoje šanse. Brazil je prvi favorit za titulu prvaka svijeta, rekao je Miralem Pjanić, reprezentativac BiH 

Imamo veliku želju, vjeru i samopouzdanje da ovdje u Brazilu napravimo odličan rezultat, što neko može nazvati i čudom, rekao je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine u Guaruji.

Planetarna fudbalska zvijezda, prvotimac Rome istakao je da je nacionalni tim BiH, jedini debitant na Mundijalu, potpuno spreman za takmičenje na Svjetskom prvenstvu.

„Spremni smo sto posto. Nadamo se dobrom. U timu je super atmosfera. Odlično je biti ne Mundijalu. Onaj ko to ne doživi ne može znati kolika želja postoji za dodatnim dokazivanjem“, kazao je Pjanić, te dodao:

„Svi navijači BiH neka budu siguran da će svaki od nas dati i posljednji atom snage da dostojno prezentujemo našu zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri“.

Tvrdi da je osnovna ambicija BiH na šampionatu u Brazilu plasman u osminu finala takmičenja.

„Želimo proći grupu. To su naša očekivanja, o onda ćemo vidjeti dalje… Bitno je da smo spremni za SP. Super smo radili u dosadašnjem toku priprema. Sve je na nivou“, poručio je Pjanić.

Uz Zvjezdana Misimovića, kreator igre fudbalske reprezentacije BiH mišljenja je da popularno zvani „zmajevi“ nisu bez šansi ni u duelu prvog kola grupe „F“, 15. juna na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru, sa Argentinom, jednim od favorita za osvajanje titule prvaka svijeta.

„Argentina je favorit u grupi, možda i za osvajanje SP. Međutim, imat ćemo šanse u duelu sa njima. Naša snaga bit će solidarnost, da dobro stojimo na terenu, da budemo kompaktni, da ne damo puno prostora Argentincima, i to će im sigurno otežati posao. Imat ćemo naše prilike i morat ćemo ih iskoristiti“, kaže Pjanić.

Tokom priprema u Brazilu Pjanić kontaktira i sa pojedinim vrhunskim svjetskim igračima, pogotovo sa saigračem iz Rome, Daniele De Rossijem.

„Čujem se sa mnogima, pogotovo sa Rossijem“, otkrio je Pjanić novinaru Anadolu Agency u Brazilu, a na pitanje šta kažu o nastupu BiH na SP, odgovorio je:

„Imam redovan kontakt sa saigračima iz Rome. To je više zezanje. Neki mi kažu bit ćeš sedam dana ovdje, ali dokazat ćemo mi da to neće biti tako u Brazilu. Naravno, želim da moji prijatelji postignu što bolji rezultat na Mundijalu, kao što i oni žele meni“.

Kao i mnogi fudbalski asovi i Pjanić tipuje na Brazil, kada je u pitanju prvi favorit za osvajanje titule prvaka svijeta.

„Veoma su kvalitetni. Igraju pred svojom. Prošle godine na Kupu Konfederacija pokazali su svijetu da su spremni za vrhunski domet na SP, kada su u finalu sa 3:0 deklasirali Španiju, aktulenog prvaka svijeta i Evrope“, mišljenja je Pjanić.

Među bh. navijačima popularno zvani „Mali princ“ rekao je  da će od ostalih reprezentacije na SP simpatisati Španiju.

„Obožavam njihov stil igranja i španski fudbal. Bili su dominantni posljednjih godina, tako da mogu reći da imam simpatije prema njihovoj reprezentaciji“, zaključio je Pjanić.

AA

tačno.net
Autor/ica 11.6.2014. u 10:10