Mirza Džomba ponovno u “Zametu” – vodit će akademiju

Autor/ica 29.9.2011. u 15:19

Mirza Džomba ponovno u “Zametu” – vodit će akademiju

RIJEKA  Mirza Džomba ponovno u »Zametu«, to je posljednja, ali zvučna vijest iz redova riječkog rukometnog prvoligaša. Otišao je iz »Zameta« osvojiti rukometni svijet kao golobradi dječak 1996. godine, vratio se kao zreli čovjek ovjenčan međunarodnom slavom sa osvojenim svim mogućim domaćim i međunarodnim naslovima i pedigreom s kojim se može pohvaliti malo tko u rukometu. Mirza Džomba je od sada »leteća, trčeća, hodajuća i stajaća reklama« voljenog kluba, u kojem taj ljevoruki as nakon briljatne karijere sada u svom gradu počinje mlade učiti onome što najbolje zna, igranju rukometa.

– Govorio sam da ću na neki način sigurno pomoći »Zametu«. Ja se nadam da je to jedan od početaka. Ovo još nije neka izvršna funkcija, nešto s čime ću biti zaokupljen cijelog dana, ali ću sudjelovati u radu s mladima. U skladu sa svojim mogućnostima i vremenom sudjelovat ću u radu akademije. Pomoći ću svojim iskustvom zbog čega mi je posebno drago – kaže Mirza Džomba, koji se sprema mlade uhvatiti za ruku i uvesti ih u čarobni svijet sporta.

Zajednički cilj

– Nadam se da ću uz pomoć svog minulog rada i imena koje sam stvorio, pripomoći da što više djece uđe u dvoranu. To je naš zajednički cilj i put. Bitno je da su djeca na terenu, da se nečim bave, ali daj Bože da od njih tisuću barem jedan iz akademije postane reprezentativac. Mi ćemo tada biti zadovoljni. Prvi cilj cijele zamisli je micanje djece s ulice i okretanje prema sportu – dodaje Mirza.

U klubu, naravno, vlada zadovoljstvo dolaskom trofejnog igrača, nekad olimpijskog, svjetskog i klupskog prvaka Europe.

– Zaista je veliko zadovoljstvo da smo se vrlo brzo uspjeli dogovoriti s Mirzom koji je završio svoju aktivnu igračku rukometnu karijeru, ali koji je istog trenutka pokazao veliku želju da se uključi u »Zamet« i da pomogne da klub bude još bolji i nositelj kvalitete ne samo u našoj županiji – kaže Željko Jovanović, riječki dogradonačelnik i najistaknutiji klupski djelatnik.

Sretna okolnost

Po riječima Jovanovića trofejni Džomba je za nastavak svog rukometnog života odabrao upravo projekt rukometne akademije, da bude njezin voditelj i glavni mentor svim mladim igračima.

– I to od onih najmlađih koji tek uče rukometne korake do onih koji će predstavljati selekciju najkvalitetnijih igrača ne samo u »Zametu« nego u cijeloj našoj regiji. Mirza će na te mlade igrače prenositi svoje veliko iskustvo i znanje, ali će svojim savjetima aktivno pomagati radu seniora. Bitno je naglasiti kako smo imali sretnu okolnost. Istovremeno s Mirzinom odlukom da se priključi našoj rukometnoj akademiji dobili smo i uglednog sponzora INA-u. Na taj način smo stvorili sjajne uvjete da se s mladim talentima u Rijeci i našoj županiji može raditi najkvalitetnije. U razgovoru sa Džombom smo rekli kao taj projekt financiranja od strane INA-e traje četiri godine, a to vrijeme u koje moramo stvoriti u Rijeci tri reprezentativca – kaže Jovanović.

Novi list

Autor/ica 29.9.2011. u 15:19