Mirza Teletović će biti spreman za Eurobasket!

tačno.net
Autor/ica 20.4.2015. u 10:02

Mirza Teletović će biti spreman za Eurobasket!

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović se dobro oporavlja od plućne embolije koja ga je sa košarkaških terena udaljila tri mjeseca. Kako sada stvari stoje, mogao bi zaigrati u posljednjim susretima playoffa protiv Atlanta Hawksa.

Teletović je od medicinskog tima Netsa dobio zeleno svjetlo za treniranje i već uveliko se priprema za povratak na NBA parkete.

“Ne ovisi o meni. O tim stvarima odlučuju medicinski tim i stručni štab tima”, kazao je Teletović o mogućem povratku u roster Netsa.

Teletović nije bio u timu u prvoj utakmici playoffa u kojem su Netsi na gostovanju kod Hawksa u Philips Areni poraženi od domaće ekipe rezultatom 99:92.

U Košarkaškom savezu BiH nisu krili zadovoljstvo nakon ove informacije.

“Raduje me ova divna vijest da je Mirza zdrav i da može odmah igrati, prije svega zbog Mirze jer znam koliko on voli košarku i koliko ne može bez nje. Mirza je odličan košarkaš, ali i još bolji čovjek te je njegova uloga u reprezentaciji puno veća od one na parketu. S njim na čelu reprezentacija BiH je sazrila za veliki rezultat na Eurobasketu”, kazao je za Klix.ba Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH koji se nalazi u Minhenu na godišnjem sastanku generalnih sekretara evropskih košarkaških saveza.

Teletović nije zaigrao od 22. januara u utakmici protiv LA Clippersa. U 40 susreta koliko je odigrao u regularnom dijelu sezone u prosjeku je postizao 8,5 poena, 4,9 skokova i 1,2 asistencije. Na parketu je u prosjeku boravio 22,3 minute.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 20.4.2015. u 10:02