MITSKA UTAKMICA:Džeko i Aguero za titulu Cityja!

Autor/ica 13.5.2012. u 18:10

MITSKA UTAKMICA:Džeko i Aguero za titulu Cityja!

U šokantnoj završnici Premier lige Manchester City je stigao do šampionske titule Premiershipa pobjedom na svom Etihadu nad Queens Park Rangersima od 3:2 golovima u u 92. i 93. minuti

Građani su do prednosti došli u finišu prvog poluvremena. Pored skupog napada gol je postigao onaj za kojeg se najmanje očekivalo desni bočni Argentinac Pablo Zabaleta u 39. minuti. Pravi šok na tribinama Etihada usljedio je u 48. minuti kada izjednačenje Queens Park Rangersima donosi Djibrill Cisse. Od 55. minute QPR je igrao sa igračem manje zbog isključenja Joey Bartona. To nije smetalogostima, pa su u 66. minuti golom Jamiea Mackiea došli do prednosti od 2:1.
Mancini je potom uveo našeg Edina Džeku u 69. minuti utakmice. Džeko je izjednačio golom u 91. minuti susreta, da bi minut kasnije Sergio Aguero pogodio za konačnih 3:2 i eliko slavlje domaćih igrača i navijača. United je golom Rooney iz 20. minute savladao Sunderland na gostovanju sa 1:0, no to im na kraju nije bilo dovoljno za titulu.
 
Interesantno je bilo i u borbi za plasman u Ligu prvaka. Za treću poziciju su se borili Arsenal, Tottenham i Newcastle, a na kraju su direktan plasman u Ligu prvaka obezbijedili fudbaleri Arsenala. Tottenham je golovima Adebayora iz 2. minute, te Defoea iz 63. minute došao do sigurne pobjede na Fulhamom, dok je Arsenal u utakmici punoj preokreta savladao West Bromwich Albion sa 3:2, te su tako ostvarili plasman u Ligu prvaka. Newcastle je poražen na Goodisonu od Evertona sa 3:1.
 
U Championshipu će pored Wolverhamptona i Blackburna naredne sezone igrati i Bolton koji nije uspio savladati Stoke City ovom kolu. Završilo je 2:2. U utakmicama za prestiž Chelsea je savldao Blackburn sa 2:1 u oproštaju gostiju od Premiershipa, Wigan je ispratio Wolvse u Championship pobjedom od 3:2, dok je domaći trijumf ostvario i Norwich nad Aston Villom od 2:0. Porazom je sezonu okončao Liverpool, a Redsi poraženi s 1:0 na gostovanju u Swanseaju.
Autor/ica 13.5.2012. u 18:10