Monaco prošao među osam najboljih i ostavio Guardiolu prvi put bez četvrtfinala

tačno.net
Autor/ica 16.3.2017. u 10:51

Monaco prošao među osam najboljih i ostavio Guardiolu prvi put bez četvrtfinala

Monaco je od prve minute uspostavio terensku inicijativu i golman gostiju Caballero je bio na konstantnim mukama.

Najprije je u 7. minuti Mbappe izašao sam na njega, ali je golman Cityja sjajno intervenisao i odbio loptu u korner. Nakon tog kornera Monaco je poveo. Nakon uigrane akcije najprije je Mendy pokušao ubaciti, no odbrana Cityja je izbila loptu do Silve koji upućuje oštar centaršut u peterac a tamo se najbolje snalazi Mbappe i postiže pogodak za 1:0.

Mbappe je postigao i drugi pogodak u 16. minuti, ali on je opravdano poništen zbog ofsajda. Ipak, u 29. minuti Mendy je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u kazneni protor po zemlji, a Fabinho natrčava na loptu i smješta je iza Caballera za 2:0.

S obzirom da je taj rezultat vodio Monaco u četvrtfinale Lige prvaka, City je u drugom poluvremenu krenuo po pogodak. Najbliže mu je prvi put došao u 57. minuti kad aje Sterling izašao sam na Subašića, no oklijevao je sa šutom, a potom i sa pasom prema Agueru i Raggi je stigao intervenisati i otkloniti opasnost ispred svog gola.

U 62. minuti Sane je protutnjao po lijevoj strani pored Raggija, došao do peterca i uposlio Aguera koji šutira visoko preko gola.

Tri minute kasnije najbolju priliku imao je Aguero. Silva ga je uposlio, Argentinac je izašao sam na Subašića, ali je hrvatski golman sjajno intervenisao.

No, ni večeras raspoloženi Subašić nije mogao sve sam. U 71. minuti Sterling je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Hrvat je odbranio loptu koja dolazi do Sanea, a on je posprema u mrežu za 2:1.

Radost gostiju je trajala samo šest minuta. Nakon slobodnog udarca sa desne strane ubacio je Lemar, odbrana Građana je zaboravila Bakayoka i Francuz je glavom pogodio za 3:1.

Na taj način Monaco je prošao u četvrtfinale, a Guardiola prvi put u osmom nastupu u osmini finala ostao je bez plasmana među najboljih osam ekipa. I to na jubilej. Pepu je ovo bila 100. utakmica u evropskim takmičenjima i neće je pamtiti po dobrom.

Izvlačenje parova četvrtfinala Lige prvaka bit će obavljeno u petak.


klix.ba

tačno.net
Autor/ica 16.3.2017. u 10:51