Moratti prodaje Inter: Postao sam blokada za razvoj kluba

tačno.net
Autor/ica 5.8.2013. u 08:18

Moratti prodaje Inter: Postao sam blokada za razvoj kluba

Talijanski mediji imali su pravo kada su govorili da Massimo Moratti prodaje Inter.

Gazzetta dello Sport je pokrenula priču o prodaji Intera. Pisalo se u italijanskoj štampi neko vrijeme o tome, a u nedjelju je prvi čovjek Nerazzurra otkrio da to nisu bila samo pusta nagađnja.

“Nostalgija je iza mene. Odlučio sam gledati prema budućnosti. Inter ima slična dugovanja kao i najveći klubovi svijeta i zbog toga sam zabrinut”, rekao je Moratti, dodavši:

“Nogomet u Italiji već godinama igrana “evropskom travnjaku” i osvaja naslove, no u financijskom smislu igra samo na “domaćem travnjaku”. Tu smo utakmicu izgubil ii ja preuzimam krivicu”.

Moratti je istakao da Inter vrijedi mnogo više nego što to prihodi pokazuju i da je potreban remont unutar kluba, te samog brenda Inter.

“Vjerujte mi da radim za dobrobit kluba i navijača. Natavit ću, ako treba, davati svoj doprinos, ali mislim da sam dosegao svoj maksimum i da sam postao blokada za daljni razvoj Intera”, ističe Moratti.

Gazzetta piše kako je Moratti blizu prodaje 75-posto vlasništva indonezijskom tajkunu školovanom u SAD-u Ericku Thohiru za vrtoglavih 300 miliona eura.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.8.2013. u 08:18