Mostar u navijačkom transu: Nitko ne sumnja u pobjedu Rođenih, cilj je treći kup!

tačno.net
Autor/ica 18.3.2015. u 11:30

Mostar u navijačkom transu: Nitko ne sumnja u pobjedu Rođenih, cilj je treći kup!

Pred fudbalerima Veleža danas je  drugo poluvrijeme gradskog derbija. U taboru Veleža svjesni su da nakon prvih 90 minuta ništa nije jasnija situacija oko polufinaliste kupa.

– Ne, apsolutno ništa nije gotovo i mi smo toga svjesni. Rezultat od prošle srijede jeste dobar za nas, ali sutra je nova utakmica. Mi se spremamo tako i budite sigurni da tako ćemo se i postaviti, rekao je Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba „Rođenih“.

Identičnog mišljenja je i kapiten Veleža Mustafa Kodro:

– Tek je završeno pola i sutra nas čeka ništa manje izazovna druga polovina. Mi znamo šta želimo i naravno potrudit ćemo se da do toga i dođemo, ističe Kodro.

Uoči revanša interes javnosti je veći, pritisak prolaska u naredni krug se povećao.

– Sa prihološkog aspekta nije se mnogo promjenilo, jedino su očekivanja sada veća. To je i normalno. Sigurno da se pripremamo i sa tog aspekta i na nama je da učinimo sve da budemo spremni, kaže Jusufbegović.

Novinare je zanimalo koliko  iznenadna promjena trenera u Zrinjskom značajna za današnji meč.

– Promjene ili smjene trenera pred neku važnu utakmicu uvijek u pravilu izazovu neki šok. Oni će se sada dodatno mobilizirati i sigurno imati i takav pristup na terenu. Međutim to su stvari na koje mi ni u kom slučaju ne možemo da utičemo, kaže Jusufbegović.

Prvog stratega „Rođenih“ ipak brinu neke druge stvari.

– Darko Maletić se vratio u trenažni proces i igrao je u Ugljeviku. S druge strane jučerašnji trening su propustili Dejan Janković i Anel Hebibović i ono što mogu sada reći da su oni veoma upitni za sutrašnji meč. Naravno, mi ćemo učiniti sve da ih osposobimo, ali kažem vam po stanju kojeg sam vidio jučer oni su itekako upitni za revanš, naglašava Jusufbegović.

On je i pozvao navijače da sutra budu naš dvanaesti igrač:

– Oni su uvijek bili naš dvanaesti igrač. I kada nam nije išlo oni su bili uz nas. Sutra igramo utakmicu za klub, za navijače. Pozvao bih da fer i korektnim navijanjem budu naša gromoglasna podrška i da se ne obaziru ni na šta drugo, već na podršku svojoj ekipi. Naši igrači će im uzvratiti borbenošću, naglasio je Jusufbegović.

tačno.net
Autor/ica 18.3.2015. u 11:30