MOSTAR U TRANSU: Milan Purović novi član Veleža

tačno.net
Autor/ica 31.12.2013. u 11:34

MOSTAR U TRANSU: Milan Purović novi član Veleža

Milan Purović (28) novi je član Veleža. Uprava „Rođenih“ dogovorila je sve detalje ugovora sa Purovićem, a formalnosti će biti dovršene prvog radnog dana u novoj godini. Uprava Veleža na ovaj način želi čestitati i svojim navijačima novu 2014. godinu, sa željom da u novoj godini zajedno se raduju novim uspjesima.
Milan Purović ponikao je u redovima Budućnosti iz Podgorice. U svojoj karijeri nosio je dres Budućnosti, Crvene Zvezde, Sportinga iz Lisabona, Belenensesa, Videotona, Kayserispora, Cercle Brugge, Olimpije, OFK Beograda i Metalurga iz Zaporožja. Sedam puta je oblačio dres „A“ reprezentacije Crne Gore. Obzirom na svoju bogatu inostranu karijeru Milan Purović je sigurno jedno od najvećih pojačanja koji su došli u bosanskohercegovački fudbal posljednjih desetak godina.
Purović je izraziti napadač, a svojevremeno, dok je nosio dres Crvene Zvezde, činio je tandem „dvometraša“ u vrhu napada sa Nikolom Žigićem. Navijačima kluba sa Marakane ostao je u posebnom sjećanju golovima vječitom rivalu Partizanu. U dresu Sportinga iz Lisabona ubilježio je četiri nastupa u Ligi prvaka, u sezoni kada je Sporting put u 1/8 finala tražio pored Manchester Uniteda, Rome i Dinama iz Kijeva.

tačno.net
Autor/ica 31.12.2013. u 11:34