MOSTARSKI ROĐENI: UČLANIMO SE U KLUB ,TO NAM JE MORALNA OBAVEZA

tačno.net
Autor/ica 26.8.2016. u 17:29

MOSTARSKI ROĐENI: UČLANIMO SE U KLUB ,TO NAM JE MORALNA OBAVEZA

Udruženje građana Mostarski Rođeni u saopštenju za javnost pozvalo je sve navijače  da nastave sa pomaganjem klubu koji  se diže  iz mrtvih!

“Velež i dalje treba našu pomoć, jer je nerealno očekivati da nekoliko ljudi iznese sav taj teret”, stoji uz ostalo u objavi UG-a Mostarski Rođeni, koji poručuju da najosnovnije što navijači i simpatizeri mogu uraditi, kako bi pomogli veležu, jeste učlanjenje u Fudbalski klub Velež, koje je “konačno dobilo neki smisao odvajanjem članske karte od sezonske karte za utakmice”.

“Članstvo u FK Velež u skladu sa godinama starosti iznosi 10, 15 ili 20 KM na godišnjem nivou i moramo se složiti da je to najmanje što možemo učiniti kako bi masovnošću pomogli finansijski, a i moralno poručili članovima trenutne uprave da sav njihov trud i rad nije neprimjećen, nego da iza svega toga stoji ogromna armija Rođenih koja će im biti čuveni mostarski vjetar u leđa.

Zato pozivamo i sve navijače i simpatizere FK Velež, kao i sve one koji poštuju ‘mostarskog diva’ da daju svoj doprinos i postanu članovi FK Velež, kao i podrže naš tim posjetama na tekmama, jer ovi mladi momci koji ga predstavljaju samo nekoliko dana prije početka ove sezone nisu čak znali ni da li će postojati ono čiji grb sada nose na dresu.

A sigurni smo da će igrači na sve to odgovoriti borbom i požrtvovanom igrom, pa u ovom trenutku kakav god rezultat da bude. A ukoliko svi zajedno stanemo iza ovog svetog kluba i dresa, za šta je konačno došlo vrijeme, sigurni smo da ćemo u jako skorom periodu pričati o 11 mjeseci bez poraza”, rekli su pored ostalog u saopštenju iz UG Mostarski Rođeni.

tačno.net
Autor/ica 26.8.2016. u 17:29