Mostarski velikan ide po novu pobjedu

tačno.net
Autor/ica 29.8.2014. u 18:21

Mostarski velikan ide po novu pobjedu

U Mostar sutra dolazi sarajevski Olimpic. Protivnik kojeg sa klupe predvodi nekadašnji trener Veleža Mirza Varešanović, obzirom na sve prikazano zaslužuje respekt.

– Sutra nam dolazi ekipa koja zaslužuje svaki mogući respekt, čak mislim da je to i najjača ekipa koja nam dolazi ove jeseni u Mostar. Oni imaju dosta iskusnih fudbalera, koji iza sebe imaju i evropske utakmice i vrlo dobro znaju šta hoće u određenom trenutku utakmice. Također, dosta kvalitetno su vođeni od strane gospodina Varešanovića. Mi ćemo definitivno morati mnogo bolje odigrati nego je to bio slučaj u Zenici, kaže Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba Veleža.

Asim Škaljić je jedno vrijeme i nosio drres Olimpica i dosta dobro poznaje našeg sutrašnjeg protivnika.

– Olimpic je ekipa koja se neće zatvoriti kao što je to bio slučaj sa ekipama u prva tri kola. Oni se vole i znaju nadigravati i itekako dobro znaju kazniti greške protivnika. Međutim, na nama je da to smanjimo na minimum i da odigramo kvalitetnu utakmicu, naglašava Škaljić.

Za sutrašnju utakmicu stručni štab ne može računati na još uvijek nedovoljno oporavljenog Samira Merzića, te „pocrvenjelog“ Marka Nikolića. U ekipu se vraća Darko Maletić

– U odnosu na utakmice sa Travnikom i Čelikom biće izmjena u sastavu. Za mjesto Nikolića konkurišu Zvonić i Kodro. Vjerovatno će biti još promjena. Do utakmice ćemo nastojati dovoljno odmoriti ekipu, kako bi dobila na svježini i kvalitetno odgovorila postavljenim zadacima. Bez obzira na kvalitet protivnika, mi imamo svoje ciljeve i planove i sigurno da ćemo sve učiniti da ih ostvarimo već sutra, ističe Jusufbegović.

Fk Velež

tačno.net
Autor/ica 29.8.2014. u 18:21