Mourinho danas potpisuje za Chelsea, Džeko i Jovetić prva pojačanja Plavaca?

tačno.net
Autor/ica 3.6.2013. u 07:12

Mourinho danas potpisuje za Chelsea, Džeko i Jovetić prva pojačanja Plavaca?

Jose Mourinho danas će i zvanično postati menadžer Chelseaja nakon što je prošle sedmice dobio otkaz u Real Madridu u kojem je za tri sezone osvojio tri trofeja. Prema pisanju britanskog The Telegrapha, Edin Džeko i Stevan Jovetić bit će prva pojačanja londonskih Plavaca.

Mourinho je jučer dogovorio sve detalje ugovora sa Chelseajem u kojem bi od naredne sezone trebali igrati bh. i crnogorski reprezentativac.

Kako bi na raspolaganju imao dovoljno sredstava, Portugalac namjerava prodati stopera Davida Luiza za kojeg je zainteresirana Barcelona.

Džeko bi se odlično uklopio u taktiku koju preferira Mourinho sa isturenim visokim napadačem, dok Portugalac također cijeni Jovetićevu svestranost, koji može igrati kao napadač i u ofanzivnom veznom redu.

Obojica su nezadovoljna minutažom u svojim klubovima, a prethodno se govorilo o tome da će bh. reprezentativac biti dio transfera Edinsona Cavanija iz Napolija u Manchester City, piše The Telegraph.

Londonski Plavi su, navodi ovaj britanski list, u prošlosti u nekoliko navrata pokušavali dovesti Džeku, što im nije uspijevalo.

Dijamant se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije BiH pred utakmicu sa Latvijom u petak u Rigi.

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 3.6.2013. u 07:12