Mourinho: Ovo je moja najgora sezona u karijeri

tačno.net
Autor/ica 18.5.2013. u 07:26

Mourinho: Ovo je moja najgora sezona u karijeri

Trener madridskog Reala Jose Mourinho priznao je nakon poraza od Atletica u finalu Kupa kralja da mu je ovo najgora sezona u karijeri.

Atletico je na Santiago Bernabeuu slavio s 2-1 nakon produžetaka i tako ostavio Real samo na jednom osvojenom trofeju ove sezone, ali objektivno najmanje vrijednom – Španskom superkupu. Mourinho je na taj način ostao bez ijednog velikog trofeja, a takvu sezonu gotovo da više i ne pamti.

“Ovo je najgora sezona u mojoj karijeri. Istina, za mnoge bi trenere ovakva sezona bila uspješna, ali prema mojim standardima, najlošija je dosad. No, moje prve dvije godine u Realu su bile uspješne”, rekao je Portugalac koji je zbog prigovora sudijiisključen u 77. minuti finala.

Mourinho nije želio priznati da je pobjeda Atletica zaslužena, ali je pohvalio belgijskog golmana Thibauta Courtoisa koji je njegovim igračima odbranio niz udaraca.

“Mislim da Atletico nije zaslužio biti pobjednik Kupa kralja, ali osvojio je naslov. Imali smo dvije stopostotne šanse za pogodak i tri puta smo pogodili stativu. Zato mislim da nije pošteno da smo izgubili. No, Atleticov golman je bio fantastičan premda je imao i malo sreće”,- dodao je Mourinho kojem je ovo vjerovatno bila posljednja prilika za trofej u Realu.

Već sedmicama je, naime, javna tajna da na kraju ove sezone napušta Madrid i vraća se u Chelsea koji je vodio od 2004. do 2007. godine. Portugalac to, međutim, još uvijek ne želi potvrditi.

“Moj ugovor ovdje vrijedi još tri godine. Još uvijek nisam razgovarao s predsjednikom Florentinom Perezom o svojoj budućnosti”, zaključio je 50-godišnji stručnjak.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 18.5.2013. u 07:26