Mourinho: Ovo ljeto ćemo dovesti napadača

tačno.net
Autor/ica 10.5.2014. u 09:39

Mourinho: Ovo ljeto ćemo dovesti napadača

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho još je jednom potvrdio da će se klub sa Stamford Bridgea tokom ljeta pojačati novim napadačem.

Portugalski stručnjak je više puta tokom sezone naglašavao da mu nedostaje kvalitetan napadač, a njegove riječi potvrđuje i podatak da su Fernando Torres, Samuel Eto’o i Demba Ba zajedno postigli samo 18 golova u Premierligi. Već se duže vrijeme spominje po engleskim medijima da je Chelsea već dogovorio dolazak Diega Coste iz Atletico Madrida, a nagađa se i o mogućnosti dovođenja Marija Mandžukića iz Bayerna.

“Već jako dugo u klubu pričamo o napadaču. Kad ste me u decembru i januaru ispitivali zašto ne dovodimo napadača, jasno sam vam rekao da radimo na tome i da pripremamo dugotrajnu opciju za budućnost, a ne samo trenutno rješenje. Normalno je da ćemo ovo ljeto dovesti napadača. Imamo i sada dobre napadače i igrače općenito, ali to je normalna evolucija ekipe”, istaknuo je Mourinho.

Nogometaši Chelseaja ove su sezone, podsjetimo, ostali bez ijednog trofeja. Izgledno je da će u Premierligi završiti na trećem mjestu, u Ligi prvaka su ispali u polufinalu, u Liga kupu u četvrtfinalu, a u FA Cupu u osmini finala.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 10.5.2014. u 09:39