Mourinho se svim silama obrušio na Moyesa: Situacija napeta uoči derbija

tačno.net
Autor/ica 26.8.2013. u 07:10

Mourinho se svim silama obrušio na Moyesa: Situacija napeta uoči derbija

Sezona praktično nije ni počela, a Jose Mourinho je krenuo u rat sa svima.

Prvo je prozvao Pepa Guardiolu, svog starog rivala, a večeras je iznio ozbiljne optužbe i na račun menadžera Manchester Uniteda Davida Moyesa.

Naime, Mourinho želi u Chelsea dovesti napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneya, te je optužio Moyesa da je Rooneya učinio nesretnim na Old Traffordu.

“Nisam ja rekao Rooneyu da će mi biti drugi napadač u ekipi. Ne znam zašto sam ja kriv za lošu atmosferu u Manchester Unitedu?”, pita se Mourinho.

“Mi pokušavamo dovesti igrača kojem je njegov menadžer rekao da će biti druga opcija u ekipi. Ne moraju se u Unitedu zbog toga na mene ljutiti. Da sam ja rekao Ramiresu da će mi druga opcija i da će igrati samo kada Lampard bude povrijeđen i umoran, ni ja se ne bih ljutio kada bi neko tražio Ramiresa za transfer”, dodao je Portugalac u svom stilu.

“Za to je kriv David Moyes, a ne ja. Naravno da je kriv i treba se nositi sa posljedicama”, zaključio je menadžer Chelsea.

Zanimljivo kako ove izjave dolaze ni 24 sati prije velikog derbija između Manchester Uniteda i Chelseaja, u kojem je u timu sa Old Trafforda od prve minute najavljen upravo Wayne Rooney.

 

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.8.2013. u 07:10