Mourinho: Zaslužili smo pobjedu, Džeko: Ovo nam se nije smjelo dogoditi

Autor/ica 19.9.2012. u 00:06

Mourinho: Zaslužili smo pobjedu, Džeko: Ovo nam se nije smjelo dogoditi

 

 

Dugo u Ligi prvaka nismo gledali završnicu kakva je bila večeras na Santiago Bernabeu, gdje je Real dvaput jurio gol zaostatka za Manchester Cityjem i na kraju stigao do pobjede (3:2).
 
Podsjećamo da je bh. reprezentativac Edin Džeko nekoliko minuta nakon ulaska u igru zabio za vodstvo Cityja, ali je Marcelo sjajnim pogotkom brzo vratio stvari na početak.
 
Slobodnjak Aleksandra Kolarova nekoliko minuta prije kraja utakmice vraća prednost Građanima, a onda Karim Benzema donosi novo izjednačenje Kraljevima, da bi u 90. minuti Cristiano Ronaldo zabio za nevjerovatnu pobjedu Madrižana.
 
Najsretniji je na kraju bio Jose Mourinho, obzirom da su španski mediji dan prije utakmice piali kako bi porazom Reala mogao dobiti otkaz.
 
“Velika pobjeda, a u našem DNK stoji pobjeda. Istina, očekivao sam pobjedu, ali zaslužili mo je. Odigrali smo bolje od prve do posljednje minute”, kazao je Mourinho.
 
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko još jednom je, pogotkom naravno, poručio Robertu Manciniju da zaslužuje startnu postavu.
 
“Ne, ovo se nije smjelo dogoditi. Imamo puno kvalitetnih igrača, previše iskustva da dopustimo da ovako primamo golove. Ako vodite 1:0 i 2:1, onda nije dovoljno dobro kada primite va gola. Ako želite osvojiti velike trofeje, onda morate biti sposobni da izdržite do kraja”, kazao je Džeko, dodavši:
 
“Nemamo dovoljno iskustva, no u 88. minuti smo imali 2:1 vodstvo i onda primimo dva gola u tri minute. To je bilo prelagano…”
 
City će u drugom kolu grupe D Lige prvaka igrati protiv Borussije Dortmund 3. oktobra. Nijemci su večeras s 1:0 (gol Lewandowskog) savladali Ajax iz Amsterdama.

 

 
 

 

Autor/ica 19.9.2012. u 00:06