Mourinho želi stvarati igrače poput Drogbe i Ibrahimovića

tačno.net
Autor/ica 4.12.2013. u 10:44

Mourinho želi stvarati igrače poput Drogbe i Ibrahimovića

Jose Mourinho je poznat u svijetu fudbala kao veliki motivator. Tako je igračima Chelseaja poručio, u želji da ih uputi da se na pravi način ophode prema radu i obavezamada, da budu pobjednici kao Didier Drogba i Zlatana Ibrahimović.

Menadžer londonskog tima je veoma predan svom poslu i to želi prenijeti i na igrače. Za njega je ‘svaka sitnica bitna’ i može napraviti razliku na vrhu.

Napadač iz Obale Slonovače i Šveđanin bosanskih korijena su bila dvojica ključnih fudbalera u Mourinhovom pohodu na trofeje u tokom prvom boravka na Stamford Bridgeu, odnosno Interu, te Mou želi da i njegovi sadašnji igrači razviju pobjednički mentalitet koji krasi ovu dvojicu vrhunskih napadača.

“Volim da stavljam pritisak pred igrače, moram da analiziram i naučim kakvi su fudbaleri s kojima radim. Dajem Drogbu kao primjer. Kad god bih ga pritisnuo, životinja bi izletjela iz njega. Ibra u Interu isto tako. Kad god bih izvršio pritisak na njega, znam šta dobijam. Sve to zavisi od profila igrača. Neki dobro reaguju na pritisak, neki ipak ne. Imao sam igrače koji su tražili da ih ne kritikujem jer to ‘nije dobro za njihovo samopouzdanje’. Imao sam svakakvih primjera”, rekao je portugalski stručnjak, prenosi engleska štampa.

Smatra da je najbitnije stvoriti pozitivnu energiju u ekipi od pritiska i pretvoriti ga u zdravu boorbu i glad za trofejima.

“Potrebno je igrače naučiti da pritisak doživljavaju kao pozitivnu, a ne kao negativnu stvar. U ekipi sada imamo igrače koji su osvajali titule, ali su to činili davno. To se zaboravlja. Takođe, imamo igrače koji su igrali u klubovima koji nisu navikli da se bore za titulu. Potrebno je da svakog dana imaš glad i želju za trofejima i titulama jer svaka sitnica i najmanji detalj može napraviti razliku”, poručio je Mourinho.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 4.12.2013. u 10:44