Moyes od Rooneyja očekuje 30 golova ove sezone

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 07:08

Moyes od Rooneyja očekuje 30 golova ove sezone

Menadžer Manchester Uniteda David Moyes očekuje da njegov napadač Wayne Rooney treba postići 30 golova ove sezone, kao i odlično sarađivati sa drugim napadačem Uniteda Robinom van Persiejem.

 Rooney je bio strijelac u pobjedi Uniteda nad Crystal Palaceom na Old Traffordu u subotu, nakon odlično izvedenog slobodnjaka. Rooney je potom pozdravio navijače koji su mu iskazali podršku uprkos njegovoj želji da napusti klub, piše Guardian.

“Za njega je taj gol bio veoma bitan”, smatra Moyes. Prošle sezone Rooney je dao 16 golova za United, međutim, u ovoj sezoni menadžer od njega očekuje dvostruko više. “Mislim da on to može te se nadam da će mu to poći za rukom”, dodao je Moyes.

On se također nada kako će protivnici strahovati od napadačkog tandema Van Persie-Rooney, zbog čega i traži još bolju saradnju njih dvojice u napadu.

“Wayne neće igrati u veznom redu, već u napadu. On je u svojoj karijeri već postigao dosta golova, a nama su golovi ove sezone neophodni. Pred njim je veliki izazov, ali će mu puno značiti Van Persie sa kojim će biti u napadu”, zaključio je Moyes.

klix.ba
tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 07:08