Moyes osvojio prvi trofej na klupi Uniteda

tačno.net
Autor/ica 11.8.2013. u 16:36

Moyes osvojio prvi trofej na klupi Uniteda

David Moyes osvojio je svoj prvi trofej na klupi Manchester Uniteda. U ogledu Community Shielda, Manchester je na Wembleyju pobijedio Wigan sa 2:0, a dvostruki strijelac bio je Robin van Persie.

Manchester United osvojio je svoj rekordni, 20. Community Shield, susret kojim se službeno otvara nova sezona u engleskom nogometu, a u kojem se sastaju prvak i osvajač FA Cupa iz prošle sezone.

Robin van Persie je svojim golovima odlučio utakmicu. Prvi je postigao glavom već u šestoj minuti nakon ubacivanja Patricea Evre s lijeve strane, a konačnih 2:0 postavio je u 59. minuti, kada se nakon njegovog udarca lopta malo odbila od Jamesa Percha i završila u mreži Wiganovog vratara Scotta Carsona.

Wilfried Zaha, debitant u ekipi Uniteda, vrlodobro se predstavio u svom novom klubu, ali je zbog povrede morao napustiti igru u 60. minuti. Zaradio je pljesak Unitedovih navijača, kao i legendarni 39-godišnji Ryan Giggs, koji od ove sezone obnaša dužnost igrača i trenera u stručnom štabu novog menadžera Davida Moyesa, a ovo mu je bilo 21. pojavljivanje na Wembleyju.

 

 

izvor: avaz.ba

tačno.net
Autor/ica 11.8.2013. u 16:36