Može li Barcelona stopama Reala i Partizana?

tačno.net
Autor/ica 24.4.2013. u 16:34

Može li Barcelona stopama Reala i Partizana?

Barcelona je sinoć poražena na Allianz areni rezultatom 4:0 i tako su Katalonci došli na rub ispadanja iz Lige prvaka.
Međutim Barcelona se nada da će u revanšu uspjeti doći do preokreta i izboriti finale. Bayern trenutno melje sve pred sobom, ali Barcelona se nada da će se pridružiti timovima koji su nadoknadili četiri gola minusa iz prvih utakmica.
Real Madrid je u sezoni 1985/1986. uspio izboriti plasman u naredni krug Kupa UEFA, iako su Madriđani u prvom susretu poraženi od Borussije Monchengladbach rezultatom 5:1.
Upravo je tada Real Madrid pobijedio Juppa Heynckesa koji je sjedio na klupi Nijemaca. Real je za 17 minuta igre golovima Jorge Valdana došao do dva gola prednosti, da bi u samoj završnici još dva doda Santillana.
“Igrao sam za reprezentaciju Španije na dva Svjetska prvenstva. Osvajao sam titule sa Realom, ali ovaj povratak je iznad svega. To je najsretniji dan mog života,” rekao je nakon susreta Juanito tadašnji fudbaler Madriđana.
Sezonu ranije isto su uradili fudbaleri Partizana u istom takmičenju. Partizan je u prvom susretu koji je igran na nekadašnjem stadionu Arsenala Highburyju poražen od QPR-a rezultatom 6:2.
Ekipa iz Londona je vjerovala da je susret odlučen, ali je onda na scenu stupio Partizan. Ekipa iz Beograda došla je do trijumfa 4:0, a golove za ekipu iz Humske postizali su Dragan Mance, Dragan Kaličanin, Miodrag Ješić i Zvonko Živković.
“Mislili smo da je prednost koju smo donijeli iz Londona dovoljna za prolaz dalje. Pripremili smo se za susret, ali rezultat pokazuje kako stvari mogu krenuti loše, ako revanš otvorite loše,” rekao je Gary Waddock fudbaler QPR-a nakon meča.
Još jedan povratak izborio je portugalski Leixoes nakon trijumfa nad La Chaux-de-Fondsom. Švicarci su u prvom susretu slavili 6:2, ali je ekipa iz Portugala došla do velikog trijumfa na svom terenu.
Leixoes je slavio protiv Švicaraca rezultatom 5:0. Nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0, zahvaljujući golovima Osvalda Silve. U nastavku dva gola postigao je i Oliveirinha, da bi jedan dodao Vandinho.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.4.2013. u 16:34