Može li Leotar zaustaviti bordo momčad?

Autor/ica 22.9.2012. u 10:12

Može li Leotar zaustaviti bordo momčad?

 

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 7. kola Premijer lige, a kao derbi izdvaja se susret Leotara i Sarajeva na Policama.
 
Bordo momčad do sada je najviše pokazala u prvenstvu, no danas je pred izabranicima Dragana Jovića pravi ispit zrelosti. Sarajevo gostuje kod Leotara, koji u ovoj sezonu pruža solidne partije, a u redovima domaćih vlada poprilično dobra atmosfera, pa se iz Trebinja najavljuje pobjeda.

Pobijedit ćemo lidera, jer igramo pred našim navijačima i to je za mene dovoljan motiv. Moramo cijeli tok susreta da odigramo u visokom ritmu i da napadnemo goste. Ako želimo pobijediti onda moramo i da napadamo” rekao je napadač Leotara Borivoj Filipović.

U Mostaru će domaći Velež dočekati momčad GOŠK-a. Rođeni u ovaj duel ulaze kao favoriti, no s obzirom da u ovoj sezoni izabranici Asmira Džafića igraju toplo-hladno, i gosti se s pravom nadaju pozitivnom rezultatu.

Zenički Čelik danas će gostovati u Gradačcu gdje će na Banja Ilidži snage odmjeriti sa domaćom Zvijezdom, koja nije najbolje otvorila sezonu, te će sigurno učiniti sve da se “izvadi” protiv Čelika. Da li će u tome uspjeti ostaje nam da vidimo.

Derbi začelja u Travniku će na Piroti odigrati domaća momčad i Gradina. Iz oba tabora stižu optimistične izjave, a momčad koja izgubi u ovom duelu naći će se u ogromnim problemima.

Aktuelni prvak pred praznim tribinama Grbavice snage će odmjeriti sa Radnikom iz Bijeljine. Plavi su favoriti, a uoči susreta Zajko Zeba poručuje:

“Biće teško bez navijača. Prvi put se susrećem sa takvom situacijom i igranjem pred praznim tribinama. Bez obzira na to mi očekujemo pobjedu i dat ćemo sve od sebe da slavimo u ovoj utakmici”.

U Širokom Brijegu domaćin će dočekati Olimpic, koji na Pecaru dolazi sa novim trenerom Husrefom Musemićem. Obje momčadi nisu na najbolji način otvoorile sezonu, pa nas po svemu sudeći očekuje dosta borben i neizvjestan susret.

Slavija će u Istočnom Sarajevu snage odmjeriti sa Zrinjskim, dok će “nokautirani” Borac na Gradskom stadionu u Banja Luci dočekati Rudar.

Autor/ica 22.9.2012. u 10:12