Može li Velež ”zakuhati” borbu za titulu?

tačno.net
Autor/ica 18.4.2015. u 10:48

Može li Velež ”zakuhati” borbu za titulu?

Sedam utakmica 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrano danas, a najviše pažnje privlači utakmica u Mostaru između Veleža i Širokog Brijega, jer u slučaju da Rođeni zausatve tim sa Pecare ”zakuhala” bi se borba za titulu.

Velež u utakmicu sa Širokim Brijegom ulazi rasterećeno, jer se nalaze na sedmoj pocijici i nemaju šanse da dođu do pozicija koje vode u Evropu, a isto tako niti da padnu u opasnu zonu.

Rođeni su bez poraza u Mostaru već 15 prvenstvenih utakmica i ukoliko nastave taj niz, u vrhu tabele će se dodatno “zakuhati”. Tradicija je na strani Širokobriježana, jer su u devet odigranih premijerligaških utakmica u Mostaru, slavili četiri puta, a Rođeni tri.

Željezničar će gostovati Vitezu, koji se katastrofalnom formom u posljednje vrijeme doveo u situaciju da strahuje za opstanak. Ukoliko Plavi slave prestići će gradske rivale, Sarajevo, na tabeli.

Također i Zrinjski bi mogao “preskočiti” Bordo tim ukoliko slavi na Banja Ilidži. Zvijezdi je ova utakmica od izuzetnog značaja i u slučaju poraza napravila bi veliki korak ka nižem rangu.

Olimpic će također gostovati. Vukovi su u borbi za Evropu i u posljednje vrijeme igraju veoma dobro. U okviru 22. kola gostovat će kod Mladosti iz Velike Obarske, kojoj su pod hitno potrebni bodovi za opstanak.

Drina će u Zvorniku dočekati Travnik, koji je pet bodova od opasne zone. U slučaju da zvorničani slave u današnjem susretu, ušli bi mnogo mirnije u završnicu BH Telecom Premijer lige BiH, jer bi se udaljili od opasne zone.

Sloboda će na Tušnju ugostiti Radnik iz Bijeljine, a obje ekipe se nalaze udaljene od opasne zone, međutim ta prednost od četiri – pet bodova nije ogromna, tako da će obje ekipe sigurno željeti bodove kako bi što prije matematički osigurali opstanak.

“Najrasterećeniji” duel odigrat će Borac i Slavija u Banjoj Luci. Borac se oprostio od borbe za Evropu, a Slavija je devet bodova od opasne zone, tako da nijednoj ekipi ovaj susret nema neki rezultatski značaj.

BH Telecom Premijer liga BiH, 22. kolo:

16:30
Drina – Travnik
Mladost – Olimpic
Sloboda – Radnik
Velež – Široki Brijeg
Zvijezda – Zrinjski
Vitez – Željezničar

19:30
Borac – Slavija

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.4.2015. u 10:48