Muhamed Bešić će napraviti veliku karijeru

tačno.net
Autor/ica 9.5.2014. u 08:12

Muhamed Bešić će napraviti veliku karijeru

Novinari engleskog Sky Sportsa odabrali su nekoliko mladih igrača koji bi mogli zablistati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu i skrenuti pažnju svjetske javnosti na sebe.

Kao jednog od talenata koji mi mogao oduševiti svojim igrama i napraviti veliku karijeru nakon Svjetskog prvenstva, novinari Sky Sportsa smatraju i 21-godišnjeg reprezentativca naše zemlje Muhameda Bešića.

“Znao sam prije nekoliko mjeseci da će Muhamed Bešić biti član tima za SP, jer on je jedini naš igrač koji može zaustaviti Lionela Messija”, prenosi izjavu selektora Safeta Sušića ugledni Sky Sports.

Sky Sports piše kako Bešić može odlično odigrati u ulogama zadnjeg veznog, štopera, ali i desnog beka. Na toj poziciji je u mađarskom Ferencvarosa odigrao nekoliko odličnih utakmica u kojima je skrenuo pažnju velikih evropskih klubova.

Muhamed Bešić je 2012. godine napustio njemački HSV zbog nedovoljnog povjerenja trenera Thorstena Finka, dok je u Ferencvarosu kod trenera Thomasa Dolla, legende upravo HSV-a, zablistao, što mu je donijelo epitet najboljeg stranog fudbalera u Mađarskoj.

Sky Sports navodi da je Bešić jedan od najzaslužnijih za Ferencvarosevo osvajaje kupa Mađarske, te da se radi o igraču koji bez straha ulazi u sve duele, beskompromisan je borac koji bi na poziciji štopera mogao izgraditi veliku karijeru.

Bešić odlično čita igru, ima sjajan pregled igre, može dodati preciznu loptu saigraču na velikoj udaljenosti, a posebno se izdvaja njegova transformacija iz odbrane u fazu napada.

Englezi navode da bi Bešić, ukoliko misli postati igrač velike klase, morao popraviti malo svoje ponašanje, jer je, kako kažu, već imao problema zbog toga i u klubu i reprezentaciji.

Sky Sports je Bešiću dao 56 bodova od maksimalnih 80 koliko može dobiti jedan igrač. Njegova trenutna vrijednost je 1,5 miliona funti, ali mu predviđaju da će nakon Mundijala vrijediti čak 8 miliona funti.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 9.5.2014. u 08:12