Mulaomerović: Neću zvati nove igrače, ovdje su najbolji

tačno.net
Autor/ica 3.8.2016. u 10:09

Mulaomerović: Neću zvati nove igrače, ovdje su najbolji

“Neću zvati nove igrače, ovdje su najbolji. Čekamo još Mirzu Teletovića i bit ćemo kompletni. Potez Renfroa nije korektan, ali ko neće s nama i ne mora. Ne želim da se time bavim. Došao je Gordić, imam puno povjerenje u Adija Zahiragića i mladog Amara Gegića, koji je budućnost naše košarke”, izjavio je Mulaomerović.

Gordić je odradio jutrošnji trening, a selektor je prije toga sve reprezentativce obavijestio da neće pozivati nove igrače, nego da ozbiljno računa na one koji su obavili prvi dio priprema u Tuzli.

“Ovi momci su prva liga po svemu. Radili smo svojski, stvorili smo sjajnu atmosferu. Većina ovih igrača baza je za budućnost bh. košarke i reprezentacije”, napominje selektor.

Treninzima se jučer priključio i Emir Sulejmanović, koji je minulih dana pauzirao zbog zdravstvenih problema.

“Sulejmanović je propustio početak priprema zbog angine. Još je pod terapijom, ali se priključio treninzima koji su prilagođeni njegovom trenutnom stanju. Ostali igrači odlično podnose rad, atmosfera je sjajna i niko se ne žali da mu je naporno, tako da kolega Dario Novak i ja nemamo previše posla”, izjavio jefizioterapeut Elvir Bijedić.

Predviđeno je da reprezentativci sutra obave još dva treninga.

“U četvrtak, rano ujutro, odlazimo u Sloveniju na dvodnevni turnir. U petak igramo s Belgijom, a u subotu s pobjednikom iz susreta Slovenija – Portugal. Nakon toga selimo u Sveti Martin na Dravi, gdje će nam se priključiti Mirza Teletović i gdje ćemo obaviti glavne pripreme. Tamo ću odrediti spisak od 12 igrača koji će igrati u kvalifikacijama”, zaključio je Mulaomerović.

tačno.net
Autor/ica 3.8.2016. u 10:09