Na debiju Giggsa u Ligi prvaka oni su bili bebe i školarci

tačno.net
Autor/ica 20.3.2014. u 10:34

Na debiju Giggsa u Ligi prvaka oni su bili bebe i školarci

Manchester United je pobjedom od 3:0 u ravnaš susretu osmine finala Lige šampiona uspio nadoknaditi dva gola minusa iz prvog susreta sa grčkim Olympiakosom i tako se plasirati u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Robin van Persie postigao je sva tri gola u pobjedi Crvenih đavola, a odličnu partiju pružio je i Wayne Rooney. Ipak, jedno ime u početnom sastavu tim sa Old Trafforda odskakalo je od svih. Ryan Giggs, čovjek koji je zakoračio u svoje 40. ljeto odigrao je kako to mnogi vole reći “kao sat”.

Svoj debi za United upisao je 1987. godine, a o oproštaju legendarnog Velšanin još niko ne spominje ni riječ. Interesantan podatak tokom revanša napravila je jedna od TV stanica koja je radila prenos utakmice United – Olympiakos, a otišla je tako daleko da je izračunala koliko su godina imali svi igrači iz početnog sastava Uniteda u vrijeme kada je Giggs debitovao za tim sa Teatra snova u Ligi šampiona (3. mart 1991. godine).

Tako je u vrijeme Giggsovog debija u ekipi Sir Alexa Fergusona De Gea bio beba od tri mjeseca, Rafael je bio nešto stariji imao je osam mjeseci, a Jones skoro godinu dana (11 mjeseci). Druga dvojica defanzivaca već su polako šutala loptu kada je Velšanin stupio na veliku scenu. Evra je imao devet godina i dva mjeseca, a Rio Ferdinand 12 godina i četiri mjeseca.

Carrick je bio gotovo desetogodišnjak, dok je Valenciji falilo pet mjeseci da napuni šest godina. Wayne Rooney je imao 5 godina i četiri mjeseca, a Danny Welbeck je baš kao i De Gea bio beba od tri mjeseca.

Strijelac hat-tricka kojim je United prošao među osam najboljih klubova Evrope Robin van Persie u to je vrijeme krenuo u prvi razred osnovne škole, imao je sedam godina i sedam mjeseci.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 20.3.2014. u 10:34