Nadal nakon ispadanja na Wimbledonu: Pamtim pobjede, a ne poraze

tačno.net
Autor/ica 25.6.2013. u 08:00

Nadal nakon ispadanja na Wimbledonu: Pamtim pobjede, a ne poraze

Poraz Rafaela Nadala 7-6(4), 7-6(8), 6-4 u 1. kolu Wimbledona od 135. tenisera svijeta, Belgijanca Stevea Darcisa, daleko je najveća priča prvog dana najvećeg svjetskog turnira.

Nadal je i prošle godine ispao vrlo rano na Wimbledonu, u 2. kolu od Čeha Lukaša Rosola. Nakon toga sedam mjeseci nije igrao zbog povrede koljena. Vratio se i više nego impresivno. Na svih devet turnira koje je odigrao ove godine uoči Wimbledona stigao je do finala, osvojio je sedam naslova. Imao je omjer 43-2, a u All England Club je stigao s 22 uzastopne pobjede.

Španski teniser, koji je ove godine rekordni, osmi puta osvojio Roland Garros, nije očajavao zbog poraza. Također, uporno je odbijao govoriti o svom koljenu i evidentno slabijem kretanju na terenu nego što smo navikli od njega.

“Ovo nije tragedija, to je sport. O koljenu ne želim govoriti. Sve što bih rekao o koljenu bi bilo izvinjenje, a ja ne želim nuditi izvinjenja, već samo čestitati suparniku koji je igrao odlično”, rekao je Nadal.

“Teško je izgubiti u 1. kolu, ali, život ide dalje, Tour ide dalje. Ovo je sport u kojem se pamte pobjede, a ne porazi. Ne želim pamtiti ovaj poraz. Želio sam doći u Wimbledon u najboljem mogućem stanju, ali sam znao da će ovo biti teška godina za mene, možda i teža nego ikada. Tako je i bilo.

Moja sezona je fantastična, puno bolja nego sam očekivao prije pet mjeseci. Vrlo sam sretan svojom sezonom. Znao sam da se poraz poput ovog može dogoditi”, zaključio je Nadal

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 25.6.2013. u 08:00