Najgori United u 13 godina: Stariji igrači ne vjeruju Moyesu, uprava smanjuje plaće za četvrtinu ako ne dohvate LP!

tačno.net
Autor/ica 10.1.2014. u 08:52

Najgori United u 13 godina: Stariji igrači ne vjeruju Moyesu, uprava smanjuje plaće za četvrtinu ako ne dohvate LP!

TRI uzastopna poraza, koliko Manchester ima u tri zadnje utakmice, United nije doživio od 2001. Obranu naslova prvaka više nitko ni ne spominje, iako je prošlo samo pola prvenstva, jer porazom od Tottenhama, Arsenal bježi 11 bodova.

Zanimljivo, praktički ista Unitedova momčad, samo pod Fergusonovim vodstvom, prošle sezone postala je prvak upravo s tolikim viškom bodova ispred pratnje.
Nakon Tottenhama, slijedilo je ispadanje u FA Kupu od Swanseaja, a za sada zadnja blamaža je poraz od uvjerljivog fenjeraša Sunderlanda u prvoj utakmici polufinala Liga kupa.
Spomenuli smo kako je United već prepustio engleski tron, ali uprava kluba sprema se za još katastrofalniji scenario – ako klub do ljeta ostane bez plasmana u Ligu prvaka.
Liverpool i četvrto mjesto, posljednje koje jamči ulazak u natjecanje u kojem se dijele deseci milijuna čvrstih valuta, udaljeni su pet bodova.
Ako ga Moyes i njegovi izabranici ne dohvate do kraja sezone, svima im se plaća smanjuje za 25 posto, poručili su iz uprave.
Ali, ima Moyes puno većih briga od toga, jer ugledni Guardian piše kako ima pouzdane informacije da su stariji, autoritativni igrači, izgubili vjeru u Moyesa. Nije nikakva tajna da im već ovog ljeta nije sjelo to što je novi trener razjurio kompletan Fergusonov stručni stožer, koji je odlično radio s igračima.
Kapetan Nemanja Vidić gotovo sigurno odlazi na ljeto, Rio Ferdinand javno je prozvao trenera zato što momčad otkriva neposredno pred utakmicu, a ne kao što je Ferguson radio, dan ranije.
Igračima smeta menadžerova opsjednutost Leightonom Bainesom iz Evertona, jer to smatraju jasnim znakom tjeranja omiljenog Patricea Evre, još jednog zaslužnog starosjedioca kojem na ljeto ističe ugovor.
Ali, njihova najveća zamjerka Moyesu je što je šampionsku momčad pretvorio u onu koja u ovom trenutku ne drži niti mjesto koje jamči Europa Ligu, točnije skupinu pobjednika do trofeja bi trebao voditi trener koji u karijeri nije osvojio – ništa.
index.hr
tačno.net
Autor/ica 10.1.2014. u 08:52