Navijač CSKA štrajkuje glađu zbog penala i slobodnog udarca

tačno.net
Autor/ica 23.11.2013. u 17:29

Navijač CSKA štrajkuje glađu zbog penala i slobodnog udarca

Izvjesni Boris Borisov, navijač kluba iz Sofije, u znak protesta zbog lošeg suđenja na meču protiv Černomoreca riješio da štrajkuje glađu, dok FS Bugarske ne suspenduje doživotno spornog arbitra Stanislava Todorova.

Navijač CSKA Boris Borisov počeo je u Sofiji štrajk glađu zahtjevajući da nacionalni fudbalski savez doživotno suspenduje sudiju Stanislava Todorova koji je, prema njegovom mišljenju, oštetio “armejce” u prvenstvenom meču sa ekipom Černomora.

CSKA je na toj utakmici, 3. novembra, izgubio sa 2:1, a fudbalski savez (BFU) suspendovao je sudiju na neodređeni period. Ta odluka, međutim, nije zadovoljila gnjevnog Borisova.

– Želim na ovaj način da skrenem pažnju cijelog društva. Za tog sudiju ne bi smjelo da bude mjesta u bugarskom fudbalu – rekao je Borisov.

Todorov je zbog suđenja na pomenutom meču počeo da dobija i prijetnju smrću, što je potvrdila i policija u gradu Šumenu u kojem živi.

– Nikada nisam vidio tako arogantnu osobu kao što je Todorov. On više ne smije da sudi – jasan je bio Borisov.

Todorov je na pomenutom meču svirao, kako se ispostavilo, nepostojeći penal za Černomore, kao i sporan slobodan udarac iz kojeg je domaćin stigao do gola.

Ekipa CSKA trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli u šampionatu Bugarske sa 29 bodova, 11 manje od vodećeg Ludogoreca.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 23.11.2013. u 17:29