Navijači BiH, pripremite se, može se desiti da se danas plasiramo u Brazil

tačno.net
Autor 11.10.2013. u 09:05

Navijači BiH, pripremite se, može se desiti da se danas plasiramo u Brazil

Fudbalska reprezentacija BiH na zeničkom stadionu Bilino Polje večeras će protiv selekcije Lihtenštajna odigrati pretposljednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Selektor Safet Sušić najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izuzetno ofanzivnu igru sa najjačim sastavom na terenu.

“Kada je u pitanju utakmica sa Lihtenštajnom, važno je da što prije damo gol i sigurno ćemo igrati izuzetno ofanzivno. Počeću sa najjačim sastavom, jer ne želim nikakvo opuštanje. Pobjedu od 8:1 iz prve utakmice smo davno zaboravili, sada će nam biti dosta teže protiv njih jer igraju dosta bolje, u sedam utakmica su primili 11 golova”, rekao je selektor bh. reprezentacije.

Nakon Lihtenštajna, naš nacionalni tim 15. oktobra očekuje meč sa Litvanijom u Kaunasu, a za siguran plasman na Svjetsko prvenstvo potrebno je osvojiti šest bodova iz ove dvije utakmice.

Na pripremama za ove mečeve Sušić je na raspolaganju imao 23 igrača.

Svi su spremni za utakmicu protiv Lihtenštajna, osim Ervina Zukanovića, međutim, Sušić nije ni očekivao da on igra jer je povrijeđen i nije igrao dva mjeseca.

“Svi ostali su spremni i nestrpljivo očekuju utakmicu”, rekao je Sušić.

Istaknuo je kako se neće osvrtati na meč između Grčke i Slovačke, jer bi pobjeda Slovačke u tom meču, kao i naša protiv Lihtenštajna značila da možemo slaviti odlazak u Brazil.

“Nećemo se osvrtati na to, jer nam je cilj osvojiti šest bodova u naredna dva meča. Ipak, bilo bi dobro da nam Slovačka učini uslugu. Došli smo do kraja, ozbiljno ćemo ući u utakmicu protiv Lihtenštajna, onda nam slijedi ključna utakmica u Litvaniji. Mi moramo dobiti obje utakmice”, zaključio je Sušić.

BiH večeras može i osigurati plasman na mundijal ukoliko Slovaci savladaju Grčku na gostovanju, što i ne bi bilo iznenađenje s obzirom kakvu su Slovaci igru pokazali protiv nas u posljednje dvije utakmce kvalifikacija.

Utakmica BiH – Lihtenštajn biće odigrana večeras na Bilinom Polju, s početkom u 20.00 sati.

sport.ba

tačno.net
Autor 11.10.2013. u 09:05

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija