Navijači Milana blokirali i vrijeđali igrače nakon remija s Genovom, s njima razgovarali Kaka i Abbiati

tačno.net
Autor/ica 24.11.2013. u 10:05

Navijači Milana blokirali i vrijeđali igrače nakon remija s Genovom, s njima razgovarali Kaka i Abbiati

Tristo ljutitih navijača Milana su nakon remija na San Siru s Genovom blokirali svoje ljubimce zahtijevajući objašnjenje za loše igre u ovoj sezoni.

Južna tribina stadiona San Siro je izrazila buru nezadovoljstva nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u jučerašnjoj utakmici. Milan je imao dosta prilika, Mario Balotelli je promašio penal, Genova je pola sata igrala bez jednog igrača. ali je utakmica ipak završena 1:1. Bijesni navijači su potom blokirali izlaz sa stadiona te su tražili da razgovaraju sa svojim ljubimcima koji su ih razočarali.

Rossoneri su igračima uputili prijetnje i uvrede među kojima su “sram vas bilo”, “čekamo vas s palicama”, “ova kopilad ne znaju šta znači žrtvovati se, računi u bankama su im puni, dok mi radimo za njih”, kao i mnoge druge.

Balotelli je pokušao napustiti stadion, ali ga je policija spriječila u tome. Nešto kasnije su izašli Abbiati i Kaka pod policijskom pratnjom, a kasnije su izašli i ostali igrači nakon što su Abbiati i Kaka obećali navijačima bolje igre.

MIlan nakon 13 kola ima 14 bodova i na 11. je mjestu na tabeli Serije A. U
posljednjih pet kola ima tri remija i dva poraza.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 24.11.2013. u 10:05