“Ne vidim da iko može zaustaviti Raonića u Melbourneu osim Đokovića”

tačno.net
Autor/ica 27.1.2016. u 10:40

“Ne vidim da iko može zaustaviti Raonića u Melbourneu osim Đokovića”

Trener francuskog tenisera Lucasa Pouillea, Emmanuel Planque, smatra da samo Novak Đoković može zaustaviti sjajnog Miloša Raonića ove godine u Melbourneu.

Kanadski teniser igra sjajno od starta sezone, osvojio je titulu u australskom Brisbenu pobijedivši Rogera Federera, a na prvom Grand Slamu sezone stigao je do četvrfinala.

Upravo će danas se boriti s Gaelom Monfilsom iz Francuske za plasman u polufinale.

“Miloš ima izuzetno dobar servis, a značajno je popravio igru s osnovne linije. To je uradio prije svega zahvaljujući činjenici da je izbjegao povrede. Prošle godine je imao tešku operaciju stopala. Ipak, sada je bio zdrav što znači da je mogao trenirati. Vidi se da je radio na razmjenama jer mi djeluje da je uvidio da najbolji igrači ne udaraju najsnažnije lopticu”, kaže Planque, te nastavlja:

“Za mene on nije Kanađanin već Jugosloven. Podsjeća me na Đokovića što se tiče ambicije i inteligencije. Raonić je izuzetno pametan, on bi lako mogao biti inžinjer da nije teniser. Nije emotivan već racionalan. Ljubičić mu je pomogao kod servisa i drugog udarca. Sada će mu Carlos Moya pomoći kod riterna i tranzicije. Iskreno, osim Đokovića ne vidim ko može da ga zaustavi u Melbourneu”.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 27.1.2016. u 10:40