Neka drugi savezi našu djecu ostave na miru

tačno.net
Autor/ica 15.6.2013. u 08:44

Neka drugi savezi našu djecu ostave na miru

Pripreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Ilidži već se lagano zahuktavaju, a na početku razgovora za “Avaz” selektor Nenad Marković želi istaći jednu stvar koja prilično iritira stručni štab, ali i naše košarkaše.
– Molim druge saveze, reprezentacije, menadžere… da našu djecu napokon prestanu uznemiravati. Ovi momci su ovdje zato što žele igrati za svoju državu i mislim da to treba poštovati, a ne ih non-stop zvati, vrbovati, obećavati pasoše i ko zna šta ne bi li se predomislili – kaže Marković.

Selektor očekuje da to ipak neće ostaviti posljedice na selekciju koja se priprema za debi u A-diviziji Evropskog prvenstva u Latviji (18. – 28. juli), na kojem će nam rivali u grupi B biti Rusija, Grčka i Češka.

– Pomalo prikupljamo informacije o rivalima, ali je najbitnije da mi dobro radimo i već lagano počnemo pripremati ekipu za prelazak među seniore, jer je, na koncu, ključ u tome da ovi momci poslije nastave put i u seniorskoj reprezentaciji – ističe Marković.

Stručni štab očekuje da će se pripremama uskoro priključiti Sandro Gačić i Amar Alibegović, čime bi se broj igrača popeo na 21. Prvi “rez” uslijedit će u nedjelju.

– Tu je, s nama, i Emir Sulejmanović, ali on je trenutno povrijeđen, a neizvjesno je hoće li mu Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dozvoliti da nastupa za nas već na EP-u.

Radimo sve što možemo da on što prije dobije dozvolu. S njim bismo bili mnogo jači pod košem – rekao je Marković.

 

 

Izvor: avaz.ba

 

 

tačno.net
Autor/ica 15.6.2013. u 08:44