Nermin Bise: Napad na Dinu Begića i reprezentaciju BiH

tačno.net
Autor/ica 28.12.2013. u 22:42

Nermin Bise: Napad na Dinu Begića i reprezentaciju BiH

I kao što se moglo očekivati, bilo je pitanje dana, sata, minute kada će krenuti napadi na jedino preostalo zdravo tkivo u ovoj tužnoj državi. To je reprezentacija BiH.

Piše: Nermin Bise

Na toj nekakvoj fešti, proslavi plasmana na Mundijal, krenuli su napadi na Elvedina Begića, čovjeka koji odlično radi svoj posao, jednog od najzaslužnijih za sve lijepo što nam je reprezentacija priuštila. Potukli su se između sebe neki potpuno anonimni i nebitni likovi, čija imena u fudbalu ne predstavljaju apsolutno ništa. Ko je Islam? Ko je Halep? Ko je Spahić? Ko je Džemidžić? Je li neko čuo za ove ljude prije nego što su se potukli? Neprijateljima ove države smeta uspjeh reprezentacije BiH.

Među tim neprijateljima koje je jako zaboljelo to što je BiH uspjela da se plasira u Brazil je i taj neki lik Bevanda iz Širokog Brijega kojeg je Begić potukao na izborima za predsjednika Saveza. Od njega je sve i krenulo. Taj Bevanda je inače vrlo tužan zbog kazne Šimuniću, samo toliko da se zna koliko mu je draga BiH i njena reprezentacija. Uz ove monstrume svjesno ili ne stoje i pojedini novinari koji ne žele da pišu i govore istinu o svim zbivanjima i dešavanjima, i na taj način podupiru rasturanje jedine prepoznatljive državne institucije: reprezentacije BiH! Baveći se smutnjom, podmećući klipove, podgrijavajući sukobe, ogovaranjem i lažima izazivaju haos i nered. Na sramotu i bruku. Sramite se svi redom.

I neka je prokleto sve u ovoj smrdljivoj prokletinji kad se ni u uspjehu ne može radovati i uživati. Selektor Safet Sušić i naši igrači, trebali bi odmah otići što dalje odavde, ustvari svi i jesu jako daleko odavde i to je najbolje u cijeloj priči. Krenite odmah poslije završetka sezone u ligama gdje igrate i idite u Ameriku, dva-tri mjeseca i odatle se direktno zaputite u Brazil. Ovdje vas žele uništiti i razvaliti.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 28.12.2013. u 22:42