Nevjerovatno fizioterapeut odbranio dva šuta na gol svoje ekipe

tačno.net
Autor/ica 10.9.2013. u 11:48

Nevjerovatno fizioterapeut odbranio dva šuta na gol svoje ekipe

Nevjerovatna scena, a potom i konačni razvoj nogometne utakmice viđen je u dvoboju brazilskog kupa između četvrtoligaša Tupija i Aparecidensea.

Igrala se sama završnica uzvratnog susreta kada je domaćin Tupi, pri rezultatu 2-2, imao veliku priliku za pogodak. Međutim, fizioterapeut gostiju, koji je netom prije te akcije pružao pomoć jednom od svojih igrača, stajao je pored stative te je, vidjevši da lopta ide prema mreži, ušao na teren i zaustavio jedan, a potom i drugi udarac, prije nego što je loptu izbacio van terena.

Čim je akcija okončana fizioterapet je zgrabio svoju torbu i dao se u bijeg ispred gostujućih nogometaša koji su ga “progonili” sve do izlaza s terena.

“To je bila naša jedina šansa za pobjedu. Ispali bismo iz kupa da nisam to uradio. Nije mi žao, jer sam to učinio iz ljubavi prema klubu”, rekao je fizioterapeut Romildo Fonseca da Silva medijima nakon susreta.

Aparecidense je uistinu prošao dalje zbog njegove intervencije, jer pogodak u konačnici nije priznat! Utakmica je završila rezultatom 2-2, odnosno sveukupno 3-3. Gosti su prošli dalje zbog pogotka više u gostima!

Tupi je najavio žalbu na ovakav razvoj situacije, no teško da će dobiti išta više od suspenzije spomenutog fizioterapeuta.

izvor: klix.ba
tačno.net
Autor/ica 10.9.2013. u 11:48